Mercure Amsterdam City gaat samenwerking aan met Wellantcollege’s

Mercure Amsterdam City gaat samenwerken met scholieren van diverse Wellantcollege’s in de regio Noord-Holland. De leerlingen gaan hun expertise uitoefenen op de nieuwe kas van het hotel, waar onder andere kruiden van Hrbs verbouwd worden die kunnen worden gebruikt in gerechten voor hotelgasten.

Zestien weken

De leerlingen van het Wellantcollege komen 16 weken lang diverse malen langs om de kas te onderhouden. Ze voorzien de kas van alle gemakken waardoor de kruiden en groenten het best kunnen groeien. De leerlingen krijgen vrij spel: als ze iets zien wat ze kunnen veranderen, dan mag dat. In de weken dat het project loopt hebben de leerlingen contact met Mercure Amsterdam City om ideeën door te geven.

Hrbs

De kruiden in de kas worden gefaciliteerd door Hrbs, een kruidenconcept met lokaal indoor geproduceerde kruiden uit Amsterdam. Niet alleen voorziet het bedrijf chefs, workspaces, hotels en restaurants, ook bieden de kruidenmeubels beleving op locaties op een duurzame manier: “Binnen ons bedrijf werken we met minimale verpakkingen; zo min mogelijk waste is ons doel”, aldus Maartje van Vliet van Hrbs.

Planet 21

De samenwerking tussen Mercure Amsterdam City met HRBS en het Wellantcollege sluit aan bij het Planet 21-programma: het duurzaamheidsprogramma van Accor-hotels waarbij de nadruk ligt op diverse strategische punten: de medewerkers bewust maken, klanten betrekken, samen met partners innoveren, samenwerken met lokale overheden, en de duurzame ontwikkeling van voeding en de gebouwen.