Momice boegbeeld met labels van netwerkpartners

Momice start Certified Partner programma

Event softwarebedrijf Momice start een Certified Partner programma voor eventbureaus. Dit programma maakt het voor eventbureaus die met Momice werken aantrekkelijker om hun opdrachtgever aan te dragen als nieuwe klant. De voordelen gelden niet alleen voor de bureaus, maar ook voor de bedrijven die zij aandragen.

Jasper Werkman, CCO van Momice: “Een goede referentie is goud waard. Wij zorgen als bedrijf heel goed voor onze klanten – zij zijn onze belangrijkste ‘marketingtool’. We belonen ze dan ook graag voor het aandragen van een nieuwe klant. Met de introductie van het Certified Partner programma is het voor alle partijen aantrekkelijk om met Momice te werken.”

Voordeel voor alle partijen

“Er zijn voordelen voor alle partijen”, aldus Werkman. “De eventbureaus die een nieuwe klant aandragen, werken soms al jaren met Momice en krijgen met het aandragen van een nieuwe klant ook de garantie dat ze hun favoriete tool – Momice, dus – kunnen gebruiken. Een ander voordeel is dat het afstemmen van de verwerkersovereenkomst niet langer bij hen ligt. Dit scheelt een hoop gedoe.”

“Tot slot is het financieel aantrekkelijk voor ze. Naast een beloning voor het aandragen van een nieuwe klant, is er ook voor hen een mogelijkheid tot new business. Onze klanten zijn regelmatig op zoek naar een event bureau dat met Momice kan werken. Doordat wij ze noemen op onze partnerpagina, zijn ze zichtbaar voor het hele Momice-netwerk.”

Meer flexibiliteit

Ook voor de (nieuwe) klant heeft het programma voordelen. Zo is de klant flexibel in de keuze: zelf doen of uitbesteden. Werkman: “Grote, belangrijke events worden vaak uitbesteed aan een bureau. Maar kleinere events kunnen onze klanten vaak prima in eigen beheer houden. Met een eigen Momice-licentie kunnen ze zelf de keuze maken, terwijl wel al hun events in dezelfde stijl blijven.”

“Daarnaast beschikt het bedrijf zélf over de event-data, persoonsgegevens en resultaten, waardoor men beter zicht heeft op een event. Doordat de verwerkersovereenkomst rechtstreeks met Momice wordt afgestemd, loopt de klant juridisch gezien minder risico.”

Strategische keuze

Jasper Werkman: “We hebben een poos geleden een strategische keuze gemaakt: Momice gaat zich minder bezighouden met de uitvoering van events in de tool. Voorheen deed Momice Agency veel meer klantprojecten in naam van de opdrachtgever. Nu we deze service niet meer bieden zien we dat onze klanten op zoek zijn naar partijen die goed met de software overweg kunnen. Door ze het Certified Partner-netwerk aan te bieden, kunnen we ze helpen bij het vinden van een Momice-bureau. Wij vinden het geweldig om de synergie te zien ontstaan tussen onze huidige klanten en bureaus – en we hopen dat we ons eigen netwerk op deze manier nog verder kunnen uitbreiden met blije klanten en ambassadeurs.”