Moodswings van Frank Smit wint BIS Design Contest

De 'vergaderruimte van de toekomst' is flexibel met multifunctionele interactieve wanden, holografische projectie en gezichtsherkenning. Frank Smit, winnaar van de BIS Design Contest met zijn indrukwekkende Moodswings ontwerp, sluit daarmee aan op nieuwe behoeften en maatschappelijke ontwikkelingen. Frank kreeg op 16 november, uit handen van de jury, de eerste prijs uitgereikt: een Apple Macbook Pro.Drie genomineerden presenteerden 16 november hun ontwerp van de vergaderruimte van de toekomst. In hun intrigerende ideeën combineren zij in meer of mindere mate futuristische technologieën, maatschappelijke ontwikkelingen en de psychologie achter vergaderen. Verder kenmerkt hun vergaderruimte zich door flexibel gebruik van de ruimte. Een topic dat hot is vanwege de hoge prijzen per vierkante meter, aldus expert Ben Loos, lid van de jury. Het resultaat: indrukwekkende, inspirerende en innovatieve ontwerpen die bij de jury en overige aanwezigen zeer tot de verbeelding spraken.

De inzendingen in het kader van de BIS Design Contest 2011 waren divers van aard; van opblaasbare vergaderruimtes tot slim vergadermeubilair en van veelzijdige ruimtes met intelligente technologie en multifunctionele wanden tot een applicatie (app) om vergaderingen te beheren, organiseren, voor te bereiden en bij te wonen. Een vakjury, met daarin de bekende architect Paul Alexander Linse en Nieuwe Werken-specialist Ben Loos, heeft de inzendingen beoordeeld. Uit alle inzendingen zijn drie ontwerpen geselecteerd. De genomineerde ontwerpers – Frank Smit, Philip van der Linden en Ahmed Shahab – presenteerden hun ontwerp in de inspirerende Van Nellefabriek.


Paul Linse en Ben Loos feliciteren winnaar Frank Smit
.

De MeetingCorner van Ahmed Shahab is geëindigd op de derde plaats. Bij deze keuze is doorslaggevend geweest dat MeetingCorner inspeelt op de enorme vraag naar flexibele ruimten en snel in de praktijk van alledag gerealiseerd kan worden. Met een aanmoedigingsprijs wil de jury hem symbolisch stimuleren zijn ideeën verder uit te werken en veel meer de technologie van de toekomst te integreren.

Philip van der Linden is met Tomorrow’s Meeting op plaats twee geëindigd. De kracht van het ontwerp zit in de ijzersterke theoretische onderbouwing (roos van Leary) in combinatie met slimme technologie en aandacht voor duurzaamheid. De jury prijst Philip dat hij goed heeft nagedacht over de psychologie achter het vergaderen en de rollen van mensen hierin. Gezien de grote nadruk op duurzaamheid en de bewuste integratie van recyclebare en duurzame grondstoffen, is Philip de onbetwiste winnaar in de subcategorie duurzaamheid.

De directie van BIS was bijzonder verrast over de hoge kwaliteit  van de inzendingen. Jean Pierre Overbeek, CEO van de BIS groep: “Ik vind de uitkomst van onze design contest spectaculair. Er zijn bijzonder innovatieve ontwerpen ingediend, die grote impact kunnen hebben op de toekomst van het vergaderen en de manier waarop BIS vergaderruimtes inricht. Ik wil graag nogmaals alle ontwerpers bedanken voor het nemen van de moeite om hun visie op papier te zetten en deze met ons te delen. Wij zullen ons zeker door de inzendingen laten inspireren en elementen uit de ontwerpen implementeren in onze oplossingen, zodat we onze klanten nog beter van dienst zijn”.

De BIS Design Contest en de feestelijke uitreikingavond werden georganiseerd in samenwerking met  Cisco, Samsung en Wilkhahn; drie toonaangevende merken, die – ieder op hun eigen gebied – voortdurend innoveren met het doel om de perfecte vergaderruimte van de toekomst te realiseren.