NBC Congrescentrum lanceert Virtual Live

NBC Congrescentrum uit Nieuwegein kondigt Virtual Live aan: een nieuwe manier om plaatsonafhankelijk een event bij te wonen. Maar wel met de volledige beleving.

Digitale evenementen

Sinds de coronacrisis hebben online en hybride evenementen een flinke toevlucht genomen. Grote evenementen kunnen door de anderhalve meterregel vaak niet meer volledig op locatie gefaciliteerd worden, en daarom zoeken eventorganisatoren naar andere manieren. Via een livestream bijvoorbeeld, kunnen deelnemers die niet fysiek aanwezig kunnen zijn toch digitaal meekijken. Maar je deelnemers digitaal boeien blijkt toch uitdagender dan bij een live evenement.

“We merkten dat gewoonweg streamen van een evenement vaak niet voldoende is om online deelnemers te enthousiasmeren.” aldus Justin van Hooijdonk, directeur van de Nieuwegeinse congres- en evenementenlocatie. “Het is te eenzijdig, te statisch en er gebeurt niet genoeg om de concentratie erbij te houden. Hetzelfde event is online simpelweg niet zo aantrekkelijk als live. Daarom zijn we samen met onze partners Mindsetting Creative, AVEX en Tenfeet op zoek gegaan naar een nieuwe technologie om dit wel te realiseren.”

Augmented Reality

Uit die gedachte is Virtual Live ontstaan. Online deelnemers kijken niet alleen naar een stream, maar er wordt echt een show gecreëerd. Puur voor de mensen thuis. “Door middel van Augmented Reality voegen we een extra dimensie toe aan de stream,” vervolgt Van Hooijdonk. “Andere decors en achtergronden, logo’s en presentaties die invliegen of een podium dat omhoog komt. Allemaal virtueel, terwijl in het echt de ‘normale’ presentatie plaatsvindt. De mogelijkheden zijn eindeloos.”