NBTC strikt Sybrand Buma voor Raad van Toezicht

Sybrand Buma is toegetreden tot de Raad van Toezicht van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. Dit controle-orgaan brengt kennis en expertise in ten behoeve van de missie van NBTC: een duurzame ontwikkeling van bestemming Nederland.

“Met het aflopen van de zittingstermijn van Rob van Gijzel zijn we op zoek gegaan naar een nieuw lid voor de Raad van Toezicht”, zegt Jos Vranken, algemeen directeur van NBTC. “De raad en directie zijn erg blij met de benoeming van Sybrand Buma. Met zijn komst halen we veel ervaring en waardevolle kennis naar binnen die we inzetten voor onze toekomstige uitdagingen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de volledige raad op deze manier een belangrijke bijdrage kan leveren aan de duurzame ontwikkeling van bestemming Nederland en NBTC als organisatie.”

De Raad van Toezicht van NBTC heeft als belangrijkste taak het wettelijk toezicht op de organisatie en adviseert de directie over strategische onderwerpen zoals de koers van de organisatie en de lange termijn ontwikkeling van de bestemming Nederland. Naast Buma bestaat de Raad van Toezicht uit Han Polman (voorzitter), Walter Drenth, Paul Geraeds, Angelique Lombarts, Désirée van Gorp en Harm Kreulen.

Van CDA-leider tot burgemeester

Buma is sinds augustus 2019 burgemeester van de gemeente Leeuwarden. Hij was van mei 2002 tot mei 2019 lid van de Tweede Kamer, waarvan ruim acht jaar als fractievoorzitter. Vóór zijn kamerlidmaatschap werkte Buma onder meer bij de Raad van State en het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij studeerde Rechten in Groningen en Cambridge.

Buma: “Nederland is een gewaardeerde bestemming voor toeristen en zakelijke bezoekers. Dat willen we ook in de toekomst zijn. Als burgemeester van Leeuwarden zie ik het leven dat de bezoekers in de stad en de provincie brengen. Tegelijkertijd staan we voor grote uitdagingen, om de balans tussen bezoekers en bewoners te bewaren. NBTC heeft een centrale rol in de vormgeving van een duurzame verblijfseconomie voor de toekomst. Daar lever ik graag een bijdrage aan.”