Nederland wint vier prijzen bij Best Event Awards

De Oscars voor de internationale eventbranche zijn weer uitgereikt tijdens het jaarlijkse BEA World Festival in Rome. Nederland won éénmaal goud en drie keer zilver. De Grand Prix voor het allerbeste evenement van het jaar ging naar Ferrari Capital Markets Day, georganiseerd door het Italiaanse bureau Ninetynine.

Ferrari, winnaar van de BEA World Grand Prix, blonk dit jaar uit met een innovatieve presentatie waarbij vernuftig gebruik is gemaakt van ledverlichting die alle onderdelen van het programma een compleet andere sfeer geeft. De BEA-jury prijst het ambitieniveau van klant en bureau.

De grote Nederlandse winnaar is Damen Yachting, dat zijn nieuwe boot Amels 80 presenteerde met een indrukwekkend online launch-event, georganiseerd door Obsession en Live Legends. Tijdens BEA World won deze case goud in de categorie Product/Service Launch Event en zilver in de categorie Digital Event.

Nederlandse en Belgische BEA-winnaars

De andere twee Nederlandse winnaars (allebei goed voor zilver) waren Aviko’s Kerstkeuken (samen met We Are Live en Backbone Marketing) in de categorie Digital Transformation en de dienstverlening van MTD tijdens het festival MDLBeast Soundstorm in Saoedi-Arabië, in de categorie Event Service.

Buurland België ging ook naar huis met vier awards: tweemaal goud en twee keer brons. De winnende Belgische bureaus waren Fast Forward Events (goud en brons voor het House of Happy Rebels Festival), The Oval Office (brond voor het BMW-event Moments of Inspiration) en KonseptS Events (brons voor The Safety Summit).

Foto: Nico Alsemgeest

Bekijk hieronder de Nederlandse winnaar van een gouden Best Event Award 2022.