Negen hotels gaan los in sneeuwbalgevecht

Teams van negen hotels in St. Peterburg hebben elkaar bekogeld met 2.500 sneeuwballen. Doel van dit marketingevent was om de sport Yukigassen te promoten en St. Petersburg, Moskou en Sochi op de kaart te zetten als bestemming met winters vertier.

In het weekend gingen de negen hotelteams met elkaar het gevecht aan in een winter resort, elk team gewapend met 240 sneeuwballen voor een ‘best out of three’ wedstrijd van telkens drie minuten.  De ‘First Hotel Championship of Snowball fight in St. Petersburg 2013’ volgens vereenvoudigde Yukigassen-regels werd gewonnen door het team van Astoria Rocco Forte Hotel, dat in de finale de teams van Four Season Hotel en Helvetia hotel wist te verslaan.

De overige deelnemende hotels waren Angleterre Hotel Rocco Forte, Corinthia Nevsky Palace Hotel, Marriott Courtyard Vasilivsky & Renaissance Hotel, Marriott Courtyard Pushkin, Orient Express Grand Hotel Europe en W Hotel.

Klik hier voor het televisieverslag op de Russische televisie

Klik op de afbeelding voor het televisieverslag op de Russische televisie

Het Japanse Yukigassen is een sneeuwbalgevecht (Sneghsnie Boi voor wie het Russisch alvast wil oefenen) volgens vaste regels. De sport kent officiële competities in Japan, Finland, Noorwegen, Zweden, Verenigde Staten, Canada en Australië. Het Wereldkampioenschap werd onlangs gehouden in Japan en het Europees kampioenschap vindt plaats op 7 en 8 april in Finland.