Nemo breidt uit met evenementenruimtes op het dak

NEMO Science Museum beschikt vanaf 22 april 2016 over een vernieuwd dakplein en twee nieuwe evenementenruimtes. Het vernieuwde dakplein, de Panoramazaal en het Restaurant met Serre kunnen worden gebruikt als locatie voor zomerse evenementen op 22 meter boven NAP. Ook is er op het dak een openluchttentoonstelling te bezoeken: Energetica.
 In de diverse zalen bij NEMO worden al evenementen met een innovatief tintje georganiseerd. Daar komen nu evenementenruimtes op de bovenste verdieping bij. Vergaderingen, lezingen en sit down diners tot 80 personen kunnen in de Panoramazaal georganiseerd worden, terwijl het Restaurant met Serre met uitzicht over het historische centrum van Amsterdam zich meer leent voor een informele afsluiting van bijeenkomsten. Op het dakplein zijn zomerse borrels of barbecues tot 400 personen mogelijk. 

Tussen de vergaderingen door kunnen gasten terecht op de openluchttentoonstelling Energetica op het dak van NEMO  om de kracht van de elementen te ontdekken. De fonteinen onderaan de cascade op het dak worden aangedreven door de energie uit wind, water en zon. Met eigen spierkracht kunnen bezoekers het opnemen tegen deze elementen door hun fontein zo hoog mogelijk te laten spuiten.