NEMO introduceert technische break

NEMO Science Museum heeft voor de zakelijke markt de workshop Lichtbaan ontwikkeld, die onder meer kan worden ingezet ter onderbreking van een officieel dagprogramma. Tijdens deze hands-on techniekactiviteit maken deelnemers in kleine groepjes een kettingreactie van licht met behulp van spiegels, prisma’s en lenzen. De workshop is geschikt voor maximaal 100 personen tegelijkertijd en duurt 1 uur.
In de workshop Lichtbaan maken deelnemers een kettingreactie van licht. Als startpunt schakelen ze een lampje aan. De lichtbundel kan onder andere via spiegels, prisma’s en lenzen gestuurd worden. De bedoeling is dat het licht op een lichtsensor valt, die er voor zorgt dat een volgend lampje aan gaat. In deze workshop draait het om maken en samenwerken.

De deelnemers worden geprikkeld om zelf te onderzoeken en te proberen. Het is een uitdagende opdracht waarbij vooral plezier in het samen bedenken en maken met diverse materialen centraal staat.

Stop wat science in een evenement

Naast de nieuwe workshop zijn er andere mogelijkheden bij NEMO om een evenement aan wetenschap en technologie te verbinden, bijvoorbeeld met een demonstratie of een voorstelling. Zo is er de Kettingreactie, een show rondom energie met bewegende kantoorstoelen, knallende ballonnen en vallende bakstenen. Daarnaast mogen deelnemers voor, tijdens of na een evenement inspiratie opdoen in NEMO Science Museum. Tijdens openingstijden is de entree tot het museum inbegrepen in de zaalhuur van bijeenkomsten. Buiten openingstijden is zelfs mogelijk om het hele evenement tussen de tentoonstellingen te organiseren.

Foto: DigiDaan

‘, ‘