Networkapp voegt huiskamergevoel toe aan online meeting

Networkapp heeft twee nieuwe producten ontwikkeld: De Corridor, dat het gesprek in de wandelgangen weer op gang moet brengen en Virtuele Huiskamers waar mensen in een relaxte setting met elkaar in gesprek kunnen.

“We worden aardig op de proef gesteld en missen het ontzettend de menselijke behoefte elkaar persoonlijk te kunnen ontmoeten” zegt Margriet de Groot co-founder van Networkapp. Een goed georganiseerd evenement heeft een mooie entree, vriendelijke hosts, een prettige ontvangst met een drankje en wat lekkers. De mogelijkheid om even bij te praten met oude bekenden en om kennis te maken met andere gasten.

“Hoe kunnen we met onze technologie ervoor zorgen dat deze menselijke behoefte aan contact tot zijn recht komt binnen de anderhalvemeter-samenleving waar we ons voorlopig aan moeten houden?” zo vroeg de Groot zich af.

Praatje in de wandelgangen

Wellicht herken je het. Je zit thuis achter de laptop: Hoe laat was het event ook alweer? Nog even een mailtje afmaken, de telefoon gaat, een reminder tussendoor dat het webinar over 10 minuten begint. En dan land je koud in een kamer met de presentator voor een scherm en anonieme toehoorders. Geen onderlinge ontmoeting, geen verbondenheid met de groep. Door de inzet van de corridor is die verbondenheid nu digitaal gerealiseerd. De gasten kunnen zich voor aanvang van een presentatie of webinar in de virtuele corridor plaatsen zodat ze alvast kennis kunnen maken.

Virtuele huiskamers

En dan de afspraken die we nu op beeldschermen met elkaar hebben. “Opgestapeld in een scherm vertelt iedereen zijn eigen verhaal. We missen de onderlinge sfeer die vaak zo bepalend is voor de uitkomst van een gesprek. Met de virtuele huiskamer kunnen we dat heel goed benaderen,” legt de Groot enthousiast uit. Kleine rondetafelgesprekken in een huiselijke setting voor intervisie, voorbereiding, napraten of inspraakrondes. In dit groepsgesprek neemt iedereen plaats aan tafel; zonder download van aanvullende software maar met 1 druk op de knop.

Kleine events online combineren

Live ontmoeten wordt langzaam weer toegestaan voor kleine groepen. Met Networkapp kun je events op meerdere locaties tegelijk hosten en combineren, inclusief online toeschouwers. Deze multiplier probeert op deze manier van een kleine bijeenkomst een event met grotere impact te maken.