NH Amsterdam Zuid krijgt full-service multimediastudio

Hotelketen NH Hotel Group en NEP The Netherlands hebben een overeenkomst gesloten voor de realisatie van een full-service multimediastudio. De studio die deze zomer ingericht wordt in hotel NH Amsterdam Zuid, komt tegemoet aan de groeiende vraag naar professionele multimediafaciliteiten ten behoeve van e-learning, (financiële) presentaties, lanceringen en online seminars. Naar verwachting opent de studio begin september 2016 de deuren.

 

Studio Amsterdam Zuid

De multimediastudio, die de werktitel Studio Amsterdam Zuid heeft meegekregen, wordt ingericht in een aparte vleugel op de eerste etage van het hotel. Door de samenwerking tussen NEP en NH Amsterdam Zuid is er voor gasten een full-service pakket aan faciliteiten beschikbaar, zoals de laatste digitale registratietechnieken, green screen mogelijkheden, een lichtplafond en een hybride decor, waardoor de studio naar eigen huisstijl gebrand kan worden. Ook aparte ‘green rooms’ voor ontvangst en productie, een uitgebreid culinair aanbod, hotelovernachtingen en een persoonlijke pick-up service vanaf de bedrijfslocatie behoren tot de mogelijkheden.
 

Live webcastproducties

De afdeling Webcasting van NEP ontwikkelt en realiseert diensten als live webcastproducties, interactieve webinars, corporate videoproducties en virtuele evenementen waarbij meerdere (internationale) locaties door middel van video met elkaar verbonden worden. 

Het initiatief voor Studio Amsterdam Zuid past naadloos in het NH Meetings concept dat de hotelketen voert voor de meeting- en eventsmarkt. Onder het motto ‘High Tech Made Easy’ werkt NH Hotel Group aan de innovatie van technieken die een bijeenkomst tot de verbeelding sprekend maken, zoals bijvoorbeeld de 3D Holographic Telepresence techniek, waardoor sprekers en presentaties als hologram op meerdere plaatsen tegelijk ten tonele kunnen verschijnen.