NH introduceert drie NH Collection hotels in Nederland

De drie Amsterdamse NH-hotels Grand Hotel Krasnapolsky, Doelen en Barbizon Palace zijn toegevoegd aan NH Collection, het nieuwe exclusieve merk van de hotelgroep. Dit werd bekendgemaakt op 7 april bij de heropening van de gerenoveerde hotels.
 De drie vijfsterrenhotels passen binnen het nieuwe merk NH Collection onder meer vanwege hun bijzondere gebouwen en centrale ligging. Onder het motto ‘feel the extraordinary’ staat NH Collection voor het beste op het gebied van gastronomie, innovatie en design. De uitmuntende service moet de gast een memorabel verblijf bieden, waarbij de verwachtingen worden overtroffen.

Federico J. González Tejera, Global CEO van NH Hotel Group: “Deze lancering brengt ons een stap dichterbij onze ambitie. Die luidt: wanneer iemand een reis plant naar een stad voor een overnachting of meeting, zakelijk of privé, dan zal diegene zich altijd afvragen: ‘Is er een NH hotel op mijn plaats van bestemming?” 

NH Hotel Group investeert wereldwijd in renovatie van haar hotels, als onderdeel van het strategische vijfjarenplan dat begin 2014 werd ingezet. In dit plan is Nederland, en in het bijzonder Amsterdam, gedefinieerd als een van de ”key destinations’. Naast de drie NH Collection hotels investeert NH Hotel Group ook in haar andere hotels. Zo zijn dit jaar onder meer NH City Centre Amsterdam aan de Spuistraat en NH Schiphol Airport gerenoveerd en wordt deze zomer de eerste paal geslagen van nhow Amsterdam RAI, wat met 650 kamers en 91 meter hoogte het grootste hotel van de Benelux zal worden.

De collection hotels zetten onder meer zwaar in op de culinaire beleving van hun gasten. Zo heeft NH Collection Krasnapolsky naast haar Grand Café, cocktailbar The Tailor (met cocktails van Tess Posthumus, Best Female Bartender Worldwide 2015) en fine-dining restaurant The White Room by Jacob van driesterrenchef Jan Boerma van Restaurant De Leest in Vaassen.

Bij NH Collection Doelen kunnen hotelgasten en bezoekers terecht in Restaurant Swych, waar de brigade onder leiding staat van Executive Chef Rudolf Brand, voormalig sous-chef van Restaurant Vermeer (1 Michelinster) en pop-up restaurant Roomservice at Olof’s.

NH Collection Barbizon Palace kan, na het afronden van de renovatie medio juni, pronken met haar vernieuwde en met een Michelinster gelauwerde Restaurant Vermeer, onder leiding van De brigade van Executive Chef Chris Naylor.

De drie sterrenchefs presenteerden hun bijzondere creaties tijdens de Gala-avond die plaastvond op 7 april in de Wintertuin van het geheel gerenoveerde NH Collection Krasnapolsky. AXA Investment Managers – Real Assets, dat het hotel in 2013 kocht, heeft 38 miljoen euro geïnvesteerd in de renovatie, die in fases is uitgevoerd in samenwerking met NH Hotel Group als managende partij.

 

Foto: Maarten Markus (Managing Director NH Hotel Group), Anne Kavanagh (Global Head Asset Management & Transactions of AXA Investment Managers), Eberhard van der Laan (Burgemeester van Amsterdam), Federico J. González Tejera (CEO NH Hotel Group), Dennis Lopez (Chief Investment Officer AXA Investment Managers).