NHTV organiseert symposium The Creators of Destinations

Nieuwe toeristische bestemmingen bestaan uit een combinatie van themaparken, musea, attracties, conferentiecentra, hotels, winkels en wellness. Wat komt er allemaal kijken bij het ontwikkelen van deze bestemmingen? NHTV zoekt een antwoord op deze vraag  tijdens het symposium ‘The Creators of Destinations’ op donderdag 31 mei.

Steven Rhys, Executive Vice President van Forrec in Toronto, gaat in op de uitgangspunten van het ontwerp van een moderne bestemming om te komen tot een volledige integratie van de leisure, hospitality, meeting & conference en winkelfuncties.

Bart Dohmen, Managing Director EMEA van BRC Imagination Arts, toont deze middag via praktische voorbeelden de meerwaarde van authenticiteit en emotie in een toeristische destinatie.

Hans Mommaas, Professor Leisure studies aan het Center for Leisure and Tourism Research, gaat over de ontwikkelingen van het consumentengedrag en hoe vrijetijdscentra in het kader van de belevingseconomie kunnen inspelen op de toenemende behoefte van de consument. Hij plaatst dit alles binnen de ruimtelijke randvoorwaarden daarvoor in de context van een naar duurzaamheid strevende samenleving.

Vrijetijdsdeskundige Reinoud van Assendelft de Coningh leidt het aansluitende debat met onder andere Nicolas de Villiers, president van Puy du Fou in Frankrijk.

Het symposium ‘The Creators of Destinations’ vindt plaats op donderdag 31 mei van 14.00-17.00 uur in de NHTV vestiging Mgr. Hopmansstraat 1 in Breda. Meer informative over het symposium en de sprekers kunt u vinden op www.nhtv.nl/thecreatorsofdestination.