Nico Stam nieuwe bestuursvoorzitter Maastricht Convention Bureau

Nico Stam, Deputy Director van Brightlands Maastricht Health Campus & Chief Business Officer, is toegetreden tot het bestuur van het Maastricht Convention Bureau. Hij bekleedt hier de functie van onafhankelijk voorzitter. Het Maastricht Convention Bureau is een stichting die Maastricht & regio op de kaart zet als bestemming voor meerdaagse (inter)nationale congressen, met name op het gebied van Health & Materials. 

 Nico Stam is naast adjunct directeur van de Brightlands Maastricht Health Campus verantwoordelijk voor de business development activiteiten op de Maastrichtse campus. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de farmaceutische industrie, waar hij verschillende executive posities bekleedde op het terrein van business development, strategie en Merger & Acquistion bij respectievelijk Merck & Co., Schering-Plough en Organon Biosciences. In deze functies werkte hij nauw samen met internationale Venture Capital companies en bekleedde hij een aantal board en management posities bij verschillende Life Sciences organisaties.

In zijn functie bij Brightlands Maastricht Health Campus is hij actief betrokken bij het opzetten van nieuwe start-up bedrijven en het aantrekken van externe innovatieve life sciences bedrijven naar de campus en de Limburg regio. Daarbij werkt hij nauw samen met andere regionale stakeholders, waaronder de Provincie, Maastricht Universiteit, Maastricht academisch ziekenhuis, LED, en de andere Brightlands campussen. Stam’s  activiteiten zijn erop gericht om Brightlands Maastricht Health Campus te ontwikkelen tot een internationaal toonaangevende innovatie hub en ecosysteem, dat aantrekkelijk is voor innovatieve start-up companies en grotere bedrijven op het terrein van life sciences.