Nienke van der Malen-van der Horst nieuwe directeur The Hague Convention Bureau

Nienke van der Malen-van der Horst (33 jaar) wordt per 1 november 2015 de nieuwe directeur van het The Hague Convention Bureau. Van der Malen-van der Horst was sinds 2009 werkzaam bij Apollo Hotels & Resorts, waarvan de laatste drie jaar als Director of Sales. Onder leiding van Van der Malen-van der Horst zal het The Hague Convention Bureau zich de komende jaren richten op het werven van meer internationale congressen en zakelijke evenementen.
 De Raad van Toezicht van Den Haag Marketing heeft Nienke van der Malen-van der Horst benoemd als directeur van het The Hague Convention Bureau. Na een (inter)nationale open sollicitatieprocedure kwam Van der Malen-van der Horst als beste kandidaat naar voren. Zij keert in zekere zin terug naar Den Haag, omdat zij hier haar opleiding genoot aan de Hotelschool The Hague.
 
The Hague Convention Bureau (THCB) is een separaat onderdeel binnen Den Haag Marketing en richt zich op het werven en faciliteren van internationale congressen en zakelijke evenementen in Den Haag. In 2014 heeft het college van B&W van de gemeente Den Haag besloten om additionele middelen beschikbaar te stellen. Hieraan gekoppeld is een forse groeidoelstelling van tot wel 50% meer internationale congressen en zakelijke evenementen in vier jaar tijd. THCB heeft door het additionele budget voor de komende jaren de gelegenheid zich te versterken met medewerkers, te groeien in professionaliteit en kwaliteit, en te investeren in werkwijze en innovatieve methodes. De economische spin-off voor de Haagse economie zal aanzienlijk zijn.
 
Met Van der Malen-van der Horst is de vacature van directeur THCB nu definitief ingevuld. Zij volgt Bruce Redor op die als interim-directeur de eerste stappen heeft gezet om het THCB met mensen en middelen uit te breiden.
 
Nienke van der Malen-van der Horst: “Na een (inter)nationale carrière is dit voor mij een fantastische stap om mijn commerciële vaardigheden in te gaan zetten om Den Haag internationaal op de kaart te zetten. Ik ga met veel energie en daadkracht te werk en kijk er naar uit om samen met mijn team en de diverse partners Den Haag te profileren als aantrekkelijke congresstad.”
 
Marco Esser, directeur Den Haag Marketing: “Nienke is een teamspeler. Zij is energiek en doelgericht en heeft veel leidinggevende sales ervaring. Ik zie in haar een krachtige persoonlijkheid die ‘het gezicht van Den Haag’ op het gebied van de congreswerving wordt. Ik zie er dan ook naar uit om samen met haar de directie van Den Haag Marketing te voeren.”