Nieuw franchise hotel Mercure in Amsterdam

Naast de drie bestaande vestigingen in Amsterdam heeft Mercure voor een vierde vestiging naast Station Sloterdijk in Amsterdam getekend. De planning is dat Mercure Hotel Amsterdam Sloterdijk Station in het najaar van 2015 officieel haar deuren opent. Het nieuwste hotel zal zich zowel op de business- als op de leisure markt gaan richten. 
 Het franchisecontract voor Mercure Hotel Amsterdam Sloterdijk Station werd getekend door Accor en haar partner WIN hotels. WIN hotels is reeds sinds 2011 verbonden met Accor en heeft momenteel twaalf hotels in Amsterdam, waaronder drie ibis Styles hotels in Amsterdam.

Het voormalige kantoorpand, gelegen aan Station Amsterdam Sloterdijk, zal door WIN hotels geconverteerd worden naar een hotel met 173 kamers, vier vergaderzalen en een sky bar/restaurant op de achtste verdieping. Maureen Mak van Waay, eigenaar en designer bij MIO Design, is verantwoordelijk voor de inrichting en uitstraling van Mercure Hotel Amsterdam Sloterdijk Station. Gezien de vroegere kantoorpandfunctie en de industriële omgeving, zal de focus liggen op het creëren van warmte en een vriendelijke uitstraling.