Nieuw Hilton hotel op Schiphol

Hilton Worldwide en Schiphol Real Estate gaan een nieuw Hilton hotel op Schiphol Airport ontwikkelen. Het hotel wordt ontworpen door het Nederlandse architectenbureau Mecanoo, krijgt een beeldbepalend uiterlijk en zal het huidige Hilton hotel vervangen. In de tweede helft van 2012 wordt met de voorbereidingen begonnen. De opening staat voor medio 2015 gepland.Het nieuwe hotel is een ontwikkelings- en investeringsproject van Schiphol Real Estate, de vastgoeddochter van Schiphol Group en zal door Hilton Worldwide worden beheerd. Het nieuwe hotel krijgt 433 kamers, 23 vergaderzalen, een danszaal voor zeshonderd personen, twee (specialiteiten)restaurants, een bar, een executive lounge, een spa- en fitnesscentrum met zwembad, een groot atrium met lobby en een ondergrondse parkeergarage met 138 parkeerplaatsen. Een overdekte promenade verbindt het hotel rechtstreeks met de terminal van de internationale luchthaven.

Dave Horton, hoofd Hilton Hotels & Resorts Worldwide: “Hilton was in 1959 de eerste met een concept voor een luchthavenhotel toen het Hilton San Francisco Airport werd geopend. We blijven innoveren en ons bezighouden met de vraag hoe een luchthavenhotel eruit moet zien. Hilton Amsterdam Schiphol Airport is een geweldig project.”

Het nieuwe Hilton hotel komt op een prominente plaats langs de toegangsweg naar de terminal, tegenover het huidige Hilton hotel, dat in gebruik blijft tot het nieuwe hotel is opgeleverd. Het gebouw wordt gekenmerkt door afgeronde hoeken en ruitvormige raampartijen en diagonale lijnen. Het grote atrium, met een 35-meter hoog glazen plafond, vormt het hart van het hotel- en vergadercomplex.

De lichte, horizontale lijnen van de balustrades en de witte elementen reflecteren het daglicht tot diep in het gebouw en verlenen het zijn grootsheid. Volgens de architecten zorgen houten latten, frames en elementen voor verfijning en een natuurlijke, sierlijke vormgeving. Het interieurontwerp, dat onder toezicht van Merkx+Girod en Hirsch Bedner Associates (HBA) tot stand komt, ademt een sfeer van hedendaags, innovatief en sprankelend Nederlands design met sterke, originele vormen en een natuurlijk en harmonieus kleurenschema.