Nieuw ibis hotel in Rotterdam

Accor Hotels heeft een contract getekend met J.P. van Eesteren voor de bouw van ibis Hotel Rotterdam Centre. Dit nieuwe ibis hotel komt op het Wijnhaveneiland, naast nieuwbouwproject The Red Apple, en moet haar deuren openen in 2014. Het hotel krijgt 139 kamers.

“Wij zetten sterk in op groei en streven naar een substantiële verhoging van het aantal hotels in ons portfolio”, laat Caro van Eekelen algemeen directeur van Accor Hotels Nederland weten. “Vorig week zette ik mijn handtekening onder een franchisecontract voor een nieuw Mercure Hotel in Den Haag Leidschendam en nu een eigendomscontract in Rotterdam. Ik ben blij via deze samenwerking met J.P. van Eesteren en Havensteder een mooie locatie in Rotterdam te kunnen toevoegen aan ons portfolio. Ik verwacht de komende tijd meer contracten te gaan afsluiten.”

In het kader van de zogeheten ‘asset right’-strategie zet Accor in op groei via franchise-, management-, en eigendomscontracten. Accor Hotels exploiteert op dit moment 39 hotels in Nederland, wereldwijd zijn dit er meer dan 4.400.