Nieuw meeting concept Crowne Plaza

Crowne Plaza Amsterdam City Centre test momenteel als een van de eerste IHG-hotels twee nieuwe concepten om zakelijke gasten te helpen het maximale uit hun vergadering te halen. Het gaat om een creatieve meeting ruimte en een lobby connect lounge.De nieuwe meeting ruimte – de Ideation Room – is ontworpen om creatief denken te stimuleren tijdens meetings. Met een nieuwe technologie, een drie-in-één white board, kan de spreker zijn computerscherm op het bord projecteren en zo navigeren door documenten en websites en interactieve notities noteren en opslaan. Flexibel meubilair en boeken, puzzels en denkspelletjes dragen bij aan het creëren van een niet-traditionele werkomgeving. Daarnaast kan de nieuwe meeting ruimte worden uitgerust met een “one way see-through” spiegel, waarmee een observatieruimte gecreeerd kan worden. Dit kan een extra dimensie geven aan bijvoorbeeld trainingen en focusgroepen.

Het lobby connect lounge concept maakt het mogelijk om een snelle en informele bijeenkomst te houden in de lobby. In de comfortabele zithoeken is alle technologie (schermen, stopcontacten etc.) beschikbaar, zodat geen vergaderzaal geboekt hoeft te worden. Gasten kunnen tegelijkertijd eten en werken met het speciale ‘Meet & Eat’ menu: een ‘Eat well, work well’ selectie van vers bereide gerechten met een uitgebalanceerde voedingswaarde die snel energie geven aan lichaam en geest en makkelijk te eten zijn tijdens de meeting.

Tom Rowntree, woordvoerder van Crowne Plaza: "Veel van onze gasten zijn druk bezette zakenreizigers die van de ene vergadering naar de andere lopen. In het Crowne Plaza willen we onze gasten helpen om het maximale uit hun meetings te halen. Daarom zijn we altijd op zoek naar manieren om te innoveren. Dit testproject met de nieuwe creatieve meeting ruimte en de lobby connect lounge kadert daarin. Als het concept succesvol blijkt, dan wordt bekeken of het in alle Crowne Plaza hotels geïmplementeerd kan worden.”

Het 270 kamers tellende Crowne Plaza Amsterdam City Centre is gelegen aan de Nieuwezijdse Voorburgwal op loopafstand van het stadscentrum en het Centraal Station Amsterdam waardoor het hotel een ideale ligging heeft voor zakenreizigers. Het hotel is in 2009 geheel gerenoveerd.

www.ihg.com