Nieuw Mercure hotel in Amersfoort

Mercure hotel Amersfoort Centre is een nieuw hotel met 142 kamers, een à la carte restaurant en bar en 700 m2 vergaderzalen. Accor Hotels heeft voor de uitbating een franchisecontract getekend met ML Hospitality Exploitatie. Het hotel wordt onderdeel van Oppidium, een binnenstedelijk complex voor retail, woningen en vergaderingen. 

Martin Lindelauf, directeur van ML Hospitality Exploitatie: “De keuze voor deze keten van hotels is gebaseerd op haar goede franchisecondities, wereldwijde netwerk en expertise op het gebied van verkoop- en distributiesystemen. We vertrouwen erop dat, door deze samenwerking met Accor Hotels, we onze ambities naar een hoger plan kunnen tillen”.

Rudolph Schöningh, franchisedirecteur van Accor Hotels Nederland: “Via de ‘asset right’-strategie streeft Accor Hotels naar flinke groei in het aantal hotels door het aangaan van franchise- en managementcontracten. Met de contractondertekening in Amersfoort voegen we een unieke, centrale locatie in Nederland toe aan ons portfolio. Ook in 2013 verwachten wij diverse franchisecontracten te gaan tekenen binnen ons multibrand-portfolio.”

Accor hotels verwacht dat het hotel in maart 2013 open gaat. Met de ondertekening telt Nederland dan veertien Mercure hotels. Accor Hotels heeft dan veertig hotels in Nederland: een Sofitel Legend, Hotel The Grand Amsterdam, een Pullman hotel, een MGallery hotel (The Convent Hotel Amsterdam), negen Novotel hotels, dertien Mercure hotels, twaalf ibis hotels, een ibis Styles hotel en een ibis budget hotel.

Mercure Amersfoort Centre - Artist Impression van kamer

Artist Impression: Robert Mulder – Mulderblauw architecten