Nieuwe Amsterdamse destination management service

AmsterdamYourWay is een nieuwe destination management service voor individuele zakenreizigers, kleine delegaties en veeleisende particulieren die Amsterdam en omgeving bezoeken. Initiatiefnemer is reisjournalist en geboren Amsterdammer Paul Robert.

Bijna zestig procent van de Amerikaanse zakenreizigers voegt privé-tijd aan een zakelijk bezoek toe, citeert Robert uit de NBTC-MarketScan USA 2011. Voor zakenreizigers uit andere landen liggen die cijfers nauwelijks anders. In de praktijk blijken veel zakenreizigers met die privé-tijd echter niet verder te komen dan een wandeling of een bezoek aan een van de grootste toeristische trekpleisters.  Ook bij Nederlandse bedrijven is het eerder regel dan uitzondering dat men na de zakelijke besprekingen omhoog zit met bezoekende buitenlandse relaties en hen aan hun lot overlaat, aldus de initiatiefnemer.

AmsterdamYourWay vult die extra tijd volledig op maat in, met excursies en activiteiten die aansluiten bij persoonlijke interesses. Het bedrijf biedt exclusieve accommodaties in boutique hotels en luxe B&Bs,  op maat samengestelde leisure programma's en beschikt over een netwerk van chauffeurs die op afroep beschikbaar zijn. Het aanbod bestaat verder uit eendaagse trainingen en workshops en exclusieve buitenactiviteiten, zoals roeitochten en privé-bezoeken aan bijzondere instellingen.