Nieuwe attractie: de FLy Seat

Action events heeft voor het seizoen 2011 een nieuwe attractie gebouwd; de Fly Seat. "Het bijzondere van de Fly Seat is dat er geen bodem onder de voeten van de deelnemers is, men zit dus in het luchtledige."“We merkten de laatste jaren dat op publieksevenementen de vraag naar attracties voor het hele gezin toeneemt. De extreme sporten zoals bungeejumpen uit de jaren negentig zijn duidelijk aan slijtage onderhevig. Daarom hebben we een systeem gebouwd wat in de behoefte voorziet van dit moment, er fraai uitziet ook prijstechnisch toegankelijk is“, aldus Gerard Wielenga, eigenaar van Action events, leverancier van bijzondere attracties, simulatoren, shows en stunts.

De Fly Seat bestaat uit een aluminiumconstructie waarop veertien speciale stoelen zijn gemonteerd. De stoelen, in twee rijen van zeven waarvan de 2e rij is verhoogd, zijn voorzien van vijfpunts veilgiheidsgordels. Zodra alle deelnemers zijn vastgemaakt door de operators van Action events wordt de gehele constructie door een telekraan naar een hoogte van vijftig meter gehesen. Het bijzondere is dat er geen bodem onder de voeten van de deelnemers is, men zit dus in het luchtledige. Op vijftig meter hoogte kan men genieten van het uitzicht, kijken naar een sportevenenement of op hoog niveau een festival beleven. Door de branding-mogelijkheden op het systeem is het ook geschikt voor promotionele acties.

Het is niet de meest extreme attractie van Action events maar wel zeer toegankelijk en door het ontbreken van een vloer voor de meeste mensen spannend genoeg. De Fly Seat is op zeer veel soorten evenementen inzetbaar: als VIP tribune voor festivals, als attraktie op dorpsfeesten enbedrijfsfeesten, als VIP-tribune op maritieme evenementen of sport- en racewedstrijden of voor openingen van bouwprojecten. De benodigde ruimte, inclusief de telekraan, is 15×15 meter. Fly Seat is gekeurd door de TUV en wordt nclusief verzekering voor deelnemers aangeboden. 

www.action-events.nl