Nieuwe banquetzalen Koninklijke Industrieele Groote Club

Op de tweede etage van de Koninklijke Industrieele Groote Club in Amsterdam worden deze maand vier nieuwe banquet zalen in gebruik genomen. De vier nieuwe ruimten komen in een deel van het pand aan de Dam, dat sinds 2010 leeg stond.
 Architect Adam Smit van ZZDP heeft zich bij de inrichting van de nieuwe ruimten laten inspireren door Foeke Kuipers, de oorspronkelijke architect van het bijna honderdjarige pand en het interieur. Zo zijn de wanden voorzien van nieuwe wandbespanning met originele print uit 1916, werden de boekenkasten vervaardigd uit massief kersenhout en bestaan de vloeren uit een mix van terrazzo en eikenhout. De grandeur van begin 1900 wordt gecombineerd met de nieuwste LED verlichting, state-of-the art ingebouwde audiovisuele techniek en een warmtepompinstallatie waarmee op duurzame wijze iedere ruimte afzonderlijk van elkaar gekoeld en verwarmd kan worden.

Nu de zalen, na een verbouwing van ruim een jaar, klaar zijn, zal de Koninklijke IGC de huidige  faciliteiten op de derde etage verhuizen. Op de hiermee vrijgekomen derde etage en de bovenliggende vierde, vijfde en zesde etage zal pandeigenaar Ivy Group op termijn een boetiekhotel realiseren.
 
Richard Francke, directeur Koninklijke IGC; “Het is geen kwestie van verhuizen, maar we beginnen echt opnieuw. We merken nu al tijdens bezichtigingen dat nationale en internationale opdrachtgevers de ruimten graag voor hun evenement willen reserveren. Het is een prachtige uitbreiding op de al aanwezige monumentale zalen.”
 

Unique Venues of Amsterdam

Sinds deze maand is de Koninklijke IGC toegetreden tot het onlangs opgerichte samenwerkingsverband Unique Venues of Amsterdam. Een vereniging van bijzondere locaties uit Amsterdam die veel verwachten van de onderlinge samenwerking binnen het nieuwe locatieplatform. Naast de Koninklijke IGC zijn onder meer Koninklijk Theater Carré, Beurs van Berlage, de Rode Hoed en het Koninklijk Concertgebouw aangesloten.
 

Fotograaf: Cynthia van Dijke