Nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol opent deuren eerder

De nieuwbouw van Hilton Amsterdam Airport Schiphol vordert in rap tempo. Het nieuwe hotel met 433 kamers en 1.700 m2 vergader- en evenementenruimte zal een aantal weken eerder dan verwacht de deuren openen en vanaf de eerste week van september 2015 haar gasten verwelkomen. Reserveren voor meetings en kamers in het nieuwe hotel is vanaf nu mogelijk via amsterdamairportschiphol.hilton.com.
 Milan Arandelovic, Area General Manager Benelux Hilton Worldwide is optimistisch gestemd over de voltooiing van het nieuwe hotel: “De samenwerking met Schiphol Real Estate, die het gebouw ontwikkelt, is fantastisch. Er wordt enorm hard gewerkt; het is een spannende fase, waarin alles op z’n plek moet vallen. Dat gaat tot dusver boven alle verwachtingen; we lopen vóór op de planning. Momenteel worden de 433 hotelkamers en meeting rooms ingericht. Het is geweldig om deze inspirerende omgeving tot leven te zien komen. Wij gaan het begrip luchthavenhotel herdefiniëren.”
 

‘Smart voorzieningen’

Het iconische gebouw, visionaire ontwerp, de inrichting en de uiterst flexibele mogelijkheden – inclusief gratis Wi-Fi overal in het hotel – geven een nieuwe dimensie aan het begrip luchthavenhotel. Het hotel ademt beweging en beleving en omarmt de geest van het vrije denken: the spirit of free thinking. Het indrukwekkende 42 meter hoge atrium met glazen dak, is het dynamische hart van de inspirerende omgeving die gasten zullen ervaren. De enorme, lichte, lobby maakt in één oogopslag duidelijk wat gasten mogen verwachten van een gastvrij welkom, uitstekende service, up-to-date faciliteiten en state-of-the-art voorzieningen. Online kamerselectie en online check-in behoren tot de standaardmogelijkheden in het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol. Hilton HHonors leden kunnen daarnaast gebruikmaken van check-in via de HHonors app.
 
De 433 kamers in het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol zijn deels gesitueerd aan de buitenkant van het gebouw en deels aan het atrium. De hotelkamers verschillen in afmeting, maar zijn alle ruim en licht. De hotelkamers aan de buitenkant hebben twee of meer diamantvormige ramen, wat een verrassend effect geeft en tot spectaculaire vergezichten leidt over de luchthaven, de wijde omgeving en de Hollandse luchten. De inrichting is licht en eigentijds, met designaccenten die het Hollandse landschap reflecteren. Gasten hebben keuze uit acht verschillende kamertypen, inclusief 12 suites met aparte leef- en werkruimte. De 96 Executive kamers liggen op de 9e tot en met 11e verdieping en hebben direct toegang tot de schitterend gelegen Executive Lounge. Kamerprijzen variëren van 249 euro tot 929 euro voor de Presidential Suite.
 
De variatie in kamertypen onderstreept de keuzevrijheid en flexibiliteit die ook tot uiting komen in het omvangrijke business- en meeting center, dat elk gewenst type vergadering en evenement kan faciliteren. Ook op culinair gebied zal het nieuwe hotel zich onderscheiden, met een eigentijdse restaurantformule en gevarieerd aanbod dat alle zintuigen zal prikkelen.
 

Direct verbonden met luchthaventerminal

Hilton Amsterdam Airport Schiphol is door middel van de traverse direct verbonden met de luchthaven en daardoor een ideaal aankomst- en vertrekpunt voor de meer dan 300 vliegbestemmingen over de hele wereld en talrijke treinverbindingen binnen Europa. Vanuit het hotel is het slechts een kwartier met het openbaar vervoer naar het centrum van Amsterdam en slechts enkele minuten naar Hoofddorp en de Amsterdamse Zuidas. Het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol beschikt bovendien over een eigen garage met 138 parkeerplekken, inclusief oplaadpunten voor elektrische auto’s. Vanuit de garage voert de lift direct naar de hotellobby en het meeting center.