Nieuwe Kerk Den Haag begint Reverse Pricing

Opdrachtgevers die mooie evenementen aanbrengen, zouden financieel beloond moeten worden, vindt de exploitant van de NIeuwe Kerk in Den Haag, en stelt daarom het nieuwe betaalsysteem Reverse Pricing in. Dit houdt in dat de huurcomponent bij het reserveren van een evenement geheel of gedeeltelijk vervalt naarmate er meer geld aan catering en aanverwante zaken wordt besteed.

Taat & de Regt, de exploitant van de Nieuwe Kerk in Den Haag, heeft bekendgemaakt met Reverse Pricing van start te gaan. Directeur Remco Boelens legt uit: "De Nieuwe Kerk hanteert al jaren hetzelfde vaste huurbedrag per evenementsdag, ongeacht de duur van het evenement of het aantal ruimtes. Maar de markt verandert en daar past volgens ons de strategie van Reverse Pricing beter bij. We merken dat veel opdrachtgevers van evenementen moeite hebben met de prijsopbouw. Het prijsbeleid  is vaak in de topjaren van de evenementenindustrie ontstaan, tussen 2006 en 2008. In die jaren was het bijvoorbeeld heel gebruikelijk om naast een huurcomponent een afdracht te verlangen over eten en drinken. Hierdoor wordt de opdrachtgever als het ware ”gestraft” als hij/zij met een mooie aanvraag bij een locatie komt. Want de afdracht over eten en drinken tikt aardig aan. Simpel gezegd: hoe meer je aan catering en aanverwante zaken afneemt, hoe meer je aan de locatie moet betalen. In onze ogen is dat de omgekeerde wereld. Je zou een opdrachtgever die een mooi evenement bij je aanbrengt juist financieel moeten belonen.”

Taat & de Regt gaat als volgt om met locatiekosten op andere locaties dan de “eigen” Nieuwe Kerk. Boelens: “Als partycateraar leven wij van het verkopen van hapjes en drankjes, desgewenst ondersteund met zaken als audiovisuele middelen, decoratie of inrichting. Uiteraard zoeken wij daar de juiste locatie bij. De locatiecomponent is voor ons slechts een serviceproduct, wij zullen dan ook nooit marge maken op een locatie. Het mag financieel niet uitmaken of een opdrachtgever zelf de locatie vastlegt of dat wij dat voor hem/ haar doen."

www.nieuwekerkdenhaag.nl / www.taat-deregt.nl