Nieuwe kleine zaal voor Orpheus

De huidige Hanoszaal van Theater & Congres Orpheus in Apeldoorn wordt deze zomer omgetoverd tot een technisch rijk uitgeruste zaal, met een inklapbare tribune met comfortabele stoelen. Midden juli gaat de verbouwing van start, eind september wordt de moderne theaterzaal voor 250 personen opgeleverd.
 Na de verbouwing is de Hanoszaal beter inzetbaar voor zowel theatervoorstellingen als voor zakelijke evenementen. De vervanging van de theatertechniek biedt mogelijkheden voor het inhangen van decor, beamers en licht. In combinatie met de vlakke vloer – er is geen verhoogd podium aanwezig – en de inschuifbare publiekstribune kan daarmee ingespeeld worden op de huidige én toekomstige eisen van de klant. 

“We zijn erg blij dat we onze geliefde kleine zaal een flinke upgrade kunnen geven”, aldus Meta Neeleman, directeur. “Door goed te luisteren naar de wensen van onze opdrachtgevers denken we met deze vernieuwde zaal echt een toegevoegde waarde te creëren. We vullen een gat in ons aanbod door het vergroten van de capaciteit van de zaal met 50 stoelen en verwezenlijken daarmee een mooie omvang voor groepen tussen 50 en 250 personen. Daarnaast behouden we de intimiteit van een kleine theaterzaal door te werken met aardetinten en goudkleuren en creëren we een inspirerende en spannende omgeving die goed werkt voor theatermakers én zakelijke bijeenkomsten.”

De nieuwe zaal biedt plaats aan 250 personen zittend en 400 personen staand, heeft 2 kleine balkons en een vloeroppervlak van 240 m2. De zaal wordt midden oktober in gebruik genomen.