Buas Master Strategic Events Management

Nieuwe Master Strategic Events Management

Breda University of Applied Sciences (BUas) introduceert, naast een hbo-bachelor op het gebied van eventsmanagement, nu ook een verdiepende parttime Master Strategic Events Management. Dit om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkelingen in de eventsindustrie op het gebied van kennis, strategie en innovatie.

Het hoge tempo waarin de publieke en zakelijke eventssector zich onder invloed van technologische en maatschappelijke veranderingen ontwikkelt, vraagt volgens BUas om hoogopgeleide professionals met een duidelijke strategische visie op de eventsindustrie en de uitdagingen waar deze voor staat.

Eventprofessionals

De nieuwe masteropleiding is in de eerste plaats gericht op professionals die al enkele jaren in de eventsindustrie werkzaam zijn en hun visie en kennis willen verbreden. Ook geinteresseerden die deze master willen combineren met een traineeship in de eventsindustrie zijn welkom.

Opleidingsmanager Peter van der Aalst: “Deze master biedt de mogelijkheid om een collega of trainee tijdens de 18 maanden durende masterperiode structureel aan een strategisch vraagstuk voor je organisatie te laten werken. Op die manier investeer je in het strategisch innoverend vermogen van je organisatie.”

Draagvlak binnen de eventsindustrie

Deze nieuwe masteropleiding is mede ontstaan vanuit de behoefte van de publieke en zakelijke eventssector aan personeel dat op strategisch master-niveau is opgeleid. Een groep van industriepartners is in het voortraject nauw betrokken bij de vormgeving van het curriculum, zoals MOJO, Efteling, SOLID, Beurs van Berlage Amsterdam, Jaarbeurs Utrecht, Stad Gent / Gentse Feesten, Stichting Vierdaagsefeesten en een scala aan andere prominente partijen uit de eventsindustrie.

Volgende stap

Michiel Middendorf, general manager World Forum Den Haag: “Tegenwoordig draait het in onze business allemaal om evenementenstrategie, bedrijfsmodellen en de bijbehorende return on investment. Het vereist een nieuwe generatie die de volgende stap in onze geweldige industrie kan zetten. Ik heb er vertrouwen in dat deze master van Breda University of Applied Sciences ons naar dit nieuwe tijdperk zal leiden.”

Selectierondes

Vanaf september 2020 gaat de parttime Master Strategic Events Management van start. Om een zo groot mogelijke kans te maken op een plaats binnen deze opleiding raden we aan om je voor 1 juni aan te melden bij Studielink in verband met selectierondes medio juni.