Nieuwe toekomst voor Felix Meritis in Amsterdam

Het monumentale pand Felix Meritis in Amsterdam krijgt een nieuwe bestemming. Amerborgh International, de beheermaatschappij van ondernemer Alex Mulder, is de nieuwe eigenaar en exploitant van Felix Meritis. De Nieuwe Liefde, een aan Amerborgh gelieerd centrum voor debat en bezinning in Amsterdam, speelt in de programmering van het nieuwe Felix Meritis een hoofdrol.
 De ambitie is in 2016 – na een grondige renovatie – een cultuurhuis te openen wat aanvoelt als de ‘huiskamer van Amsterdam’.  Op de agenda komen publieksprogramma’s voor een breed publiek met alle genres van cultuur en kunst gewaarborgd. Bovendien biedt het hernieuwde Felix plaats aan horeca-activiteiten en is er straks alle ruimte voor zakelijke en particuliere evenementen.
 
Naar analogie van de oorspronkelijke vijf departementen van Felix Meritis zal de beoogde programmering verdeeld zijn over vijf ‘huizen’: het huis van de wereld, het woord, de ziel, de wijsheid en de kunst. Daarnaast moet Felix Meritis dé plek in Amsterdam zijn voor organisaties en particulieren die een bijzondere en betekenisvolle locatie zoeken voor uiteenlopende evenementen.