Nieuwe trap Beurs van Berlage naar binnen gehesen

Het leek op een scene uit een nieuwe Harry Potter film: een 2.000 kilo zwaar wegende trap zweefde over het dak van de Beurs van Berlage in Amsterdam. Mevrouw Meijer, bewoonster van de Beurs van Berlage dacht even dat ze een nachtmerrie had. Maar de werkelijkheid was dat een belangrijk onderdeel van de nieuwe Beurs van Berlage werd geïnstalleerd. Zo werd er midden in de nacht, met behulp van een enorme hijskraan op het Damrak, die enorme nieuwe trap naar binnen gehesen door het open dak.
 Deze zware en risicovolle klus duurde de hele nacht en is volgens plan en perfect verlopen. Zo stond er in de ochtend opeens een gloednieuwe grote trap in de hoofdentree die leidt naar het souterrain. Via deze trap komt men straks in de volledig nieuwe expositie ruimte van de Beurs van Berlage. Binnenkort zal dit kunststukje nog eens herhaald worden en zal een prachtige glazen lift de Beurs van Berlage invliegen.
 

Jubileum en opening Beurs van Berlage

De nieuwe entree is het meest zichtbare deel van het masterplan dat de Beurs van Berlage uitvoert. Vorig jaar werd als onderdeel van dit masterplan al de Glazen zaal uit de Graanbeurszaal verwijderd. Daarmee werd de Graanbeurszaal, net als de Effectenbeurszaal en Grote zaal, een geschikte congres- en evenementenlocatie voor grote bijeenkomsten. De laatste werkzaamheden aan de tentoonstellingsruimtes in het souterrain en de bevoorradingsroute voor evenementen en magazijnen vinden nu plaats en zullen de komende acht weken afgerond worden. Op 21 november 2015, als de Beurs van Berlage 112,5 jaar bestaat, houdt de Beurs een open dag waar iedereen welkom is het gehele pand gratis te bezichtigen.