Nieuwe trendsport parcouring op luchthaven van Düsseldorf

Een keiharde aanloop, roekeloze sprongen, elegante koprollen. Het doel van de relatief nieuwe sport parcouring is om zo snel mogelijk de hindernissen op een parcours te nemen – hier een auto, daar een hoge muur, daarachter een moeilijk begaanbaar terrein, springen, klimmen, wegduiken.

Op ”Airlebnis Sonntage” maken parcouring sporters op 6 juni van 11:00 tot en met 18:00 uur de luchthaven van Düsseldorf tot hun avontuurlijke speelplaats. Middenin de terminal zal men tijdens het officiële Parcouring German Masters 2010 gaan strijden om de titel De beste parcouring-atleet van Duitsland.

Uithoudingsvermogen, elasticiteit, veerkracht en coördinatie zijn enkele kenmerken die nodig zijn voor een succesvolle prestatie. Bij de speed-contest moet men zo snel mogelijk het hindernisparcours afleggen. Bij de style-contest worden categorieën zoals de uitvoering, flow, show, creativiteit en moeilijkheid door de jury beoordeeld. Op YouTube kan men een impressie bekijken over wat parcouring precies inhoudt.

Parcouring heeft zijn wortels liggen op het Caribische eiland Martinique. Tijdens het vluchten voor een vulkaanuitbarsting ontstond er een reddingsactie opgezet door een Franse marineofficier. Door de speciale manier van vluchten werd er een lichamelijke en geestelijke training ontwikkeld: de zogenaamde Methode Naturelle. Op deze methode gebaseerd, zoeken sporters tegenwoordig de meest efficiënte weg via verschillende natuurlijke hindernissen, zoals muren, garages, schuttingen of bouwputten van flats.

In de terminal van Düsseldorf International Airport hebben bezoekers op 6 juni de mogelijkheid om onder professionele begeleiding hun eerste eigen parcouring trucs te leren. Daarnaast zullen de beste free runners van het land hun kunsten vertonen tijdens de Parcouring German Masters 2010. Ook de huidige wereldkampioen, de 15-jarige Waldemar Müller zal aan de start verschijnen.
De huurdersverenigingen van de Airport Arcaden en de reismarkt hebben een aantrekkelijk amusementsprogramma samengesteld met leuke shopping- en reisaanbiedingen. Onder het motto u boekt – wij betalen maken bezoekers kans om een volledige vakantie terug te verdienen.

Zoals op elke eerste zondag van de maand biedt de luchthaven ook weer een gratis rondleiding achter de schermen aan. De toegang tot de bezoekersterrassen is verlaagd tot 1 euro per volwassene en 3 euro per familie. Mensen die gebruik willen maken van de speciale parkeertarieven, kunnen hun auto voor drie uur voor de prijs van slechts één uur op de luchthaven neer zetten.