Noordwijk wint bid voor International Solar Cities Congress

Noordwijk Marketing heeft het bid voor het International Solar Cities Congress 2016 (ISCC 2016) gewonnen. Dit meerdaagse congres komt daarmee naar Noordwijk en wordt in 2016 georganiseerd voor 500 tot 1000 deelnemers. Het is voor het eerst dat Noordwijk Marketing een associatiecongres van dergelijke omvang binnenhaalt.
Het International Solar Cities Congress is een tweejaarlijkse bijeenkomst van het International Solar Cities Initiative (ISCI). Dit is een non-profit organisatie die zich richt op nieuw stedelijk beleid op het gebied van energieplanning door het onderzoeken en stimuleren van duurzame energie-initiatieven met uiteindelijk doel, het terugdringen van de CO2 uitstoot.

De keuze voor Noordwijk heeft onder andere te maken met de grote ambities van Nederland op het gebied van energie-efficiëntie en duurzame energie-initiatieven, zoals het generen van wind-, water- en zonne-energie. In Noordwijk worden veel van dit soort duurzame initiatieven geboren, namelijk in het technologische hart van de Europese ruimtevaart: ESA-Estec.

Een Noordwijkse delegatie is afgelopen week afgereisd naar Buenos Aires, Argentinië, om daar het ISCC 2014 bij te wonen, gesprekken te voeren met de board en lokale organisaties en om zich aan de congresdeelnemers te presenteren als host city voor het congres in 2016.

Noordwijk Marketing heeft het bid boek opgesteld in samenwerking met MCI Amsterdam.  Laatstgenoemde zal in samenwerking met MCI Korea de organisatie van het congres op zich nemen.
 

Op de foto: Board Members ISCI