Nozema zendergebouw te huur voor zakelijke markt

Het Nozema zendergebouw in Lopik is toegevoegd aan het portfolio van online platform Locatiecentrale. Het gebouw dat vanaf eind jaren dertig dienst deed als zendstation om de vele midden- en kortegolfzenders te beheren, is vanaf heden beschikbaar voor tijdelijke verhuur.
 Het Nozema zendergebouw geeft met zijn directiekamer, controleruimte, schuilkamer en verschillende tussenruimtes, een kijkje in de historie van de draadloze communicatie. Het is gebouwd in 1935 in opdracht van de NOZEMA (Nederlandse Omroep Zender Maatschappij). Deze maatschappij was opgericht om zenderfaciliteiten ter beschikking te stellen aan door de staat gemachtigde omroeporganisaties. 

Het zendergebouw, dat in 1993 is uitgebreid met een functioneel kantoorgebouw, is onderdeel van een groter complex van ongeveer 4 hectare. Het parkachtige terrein ligt op de grens van de gemeentes Lopik en IJsselstein, vlakbij de de 372 meter hoge Gerbrandytoren, beter bekent als de Zendmast van Lopik. 

Locatiecentrale is een online platform dat (tijdelijk) leegstaande panden inzichtelijk maakt voor eventmanagers en mediaproducenten.