Ook de NKS een doorslaand succes

In de schaduw van de Nuclear Security Summit (NSS) is ook de Nuclear Knowledge Summit (NKS) als een van de officiële zij-evenementen goed verlopen. Ongeveer 240 deelnemers, experts en vertegenwoordigers van NGO’s, kwamen naar Amsterdam om in het Novotel te spreken over nucleaire beveiliging.

‘, ‘Het was daarbij de bedoeling om dicht bij de agenda van de NSS te blijven, maar om tegelijkertijd de discussie te verdiepen en verder te voeren. Daarbij zijn onderwerpen als cybersecurity en de militaire voorraden van gevaarlijke nucleaire materialen aan de orde gekomen.

Naast het internationale programma in Amsterdam zijn onder de paraplu van de NKS verschillende andere kennisevenementen georganiseerd, onder meer door de EU, de Technische Universiteit Delft, het Nederlands Forensisch Instituut en het Institute for Global Justice.

De NKS werd georganiseerd door Paul Wilke van het Nederlands instituut voor internationale betrekkingen Clingendael. De uitvoering van het congres, met onder meer de registratie, hotelovernachtingen en de logistiek vanuit Amsterdam naar deelevenementen in Delft en Rijswijk, lag in handen van Congress by design.

‘, ‘