Ook Hoscom is Best Managed Company 2012

Ook hotelgroep Hoscom mag zich dit jaar tot de beste geleide bedrijven van het midden- en grootbedrijf van Nederland rekenen. De kwalificatie maakt onderdeel uit van het ‘Best Managed Companies’ programma dat Deloitte in samenwerking met TiasNimbas Business School en VNO-NCW dit jaar voor de vijfde maal organiseert. Hoscom deed dit jaar voor de eerste keer mee.Hotelgroep Hoscom werd geprezen vanwege het goede managementinformatiesysteem waarbij naast financiële ook niet-financiële prestatie-indicatoren worden gebruikt. Daarnaast viel het bedrijf op vanwege de manier waarop elk individueel hotel wordt geleid. Iedere onderneming heeft een speciaal ontwikkeld visiedocument, een rode draad voor elk hotel. Lucas Petit, eigenaar van Hoscom zegt hierover: "Naast het visiedocument is de rol van de medewerker van groot belang. Bij ons is elke medewerker ondernemer. Zij denken na over iedere actie: past het binnen de visie van het hotel en bovenal: worden gasten er dolgelukkig van!" 

Hoscom sleepte dit jaar ook al de Horeca Top 100 Innovatie Award in de wacht. Petit: "Met de titel ‘Best Managed Company’ wordt onze jarenlange inzet voor conceptontwikkeling, onafhankelijke bedrijfsvoering en personeelsbeleid bekroond."

Hoscom ontwikkelt en exploiteert aansprekende hotelconcepten waar 'gasten volledig zichzelf kunnen zijn'. Denken en handelen vanuit de beleving van de gast staat centraal in concept, service en management. Tot de Hoscom Groep behoren het Delta Hotel, Badhotel Rockanje, Stroom Rotterdam, Landgoed de Holtweijde, ss Rotterdam Hotel & Restaurants, Landgoed Avegoor en Grand Hotel Opduin.