Opening koninklijke eventlocatie in het Zoniënwoud

Het Vlaamse Agentschap voor Natuur heeft op 15 september de Koninklijke Loge Groenendaal in het Zoniënwoud heropend, als exclusieve locatie voor evenementen en vergaderingen. Gelegen op 10 km van de Grote Markt van Brussel en een kwartier rijden van Brussels Airport, ligt de eventlocatie waar de royalties vroeger naar het paardenrennen keken. 

 Zo’n 120 jaar geleden werd op koninklijk initiatief een enorme kaalslag gepleegd in het Zoniënwoud om er de grootste paardenrenbaan van Europa te bouwen. Na eerst dienst te hebben gedaan als munitiedepot werd de renbaan na de Eerste Wereldoorlog vernield door een explosie. In een periode van explosieve groei werd rond 1924, onder Koning Albert I, de Koninklijke Loge gebouwd met een majestueus uitzicht over de paardenrenbaan.

Terwijl de renbaan failliet ging, ontstond elders in het Zoniënwoud de gedachte om de toegangspoorten tot het Zoniënwoud, en de poort Groenendaal in het bijzonder, uit te bouwen. De drie gewestelijke bosbeheerders werkten een structuurvisie uit voor het Zoniënwoud. En Natuurinvest, dat inkomsten genereert om te investeren in projecten die de beleving van de natuur vergroten, investeerde in de restauratie van de Koninklijke Loge.

Via www.natuurlocaties.be/vergaderen-en-events/koninklijke-loge stelt het Agentschap voor Natuur en Bos de Koninklijke Loge nu ter beschikking voor vergaderingen, seminaries en events voor grote of kleine groepen. Al dan niet gekoppeld aan actieve incentives zoals gegidste wandelingen, mountainbiking en natuurworkshops. De concessiehouder, B&B Hippo-Droom, maakt het mogelijk om er ook exclusief te overnachten. Zo staat de Koninklijke Loge symbool voor de belangrijkste missie van het Agentschap voor Natuur en Bos: een grotere beleving van de Vlaamse natuur voor diverse doelgroepen en voor diverse gelegenheden.