Otto Ambagtsheer en Michiel Boere

Otto Ambagtsheer en Michiel Boere treden toe tot RvC RAI

Otto Ambagtsheer (CEO VIA Outlets ) en Michiel Boere (Finance Director Uber) versterken de Raad van Commissarissen van RAI Amsterdam per 29 oktober 2020.

Otto Ambagtsheer werkt sinds 2018 bij VIA Outlets, bekend van premium fashion outlets zoals Batavia Stad. Eerder was hij regional managing director Benelux bij Unibail-Rodamco-Westfield en heeft hij verschillende functies bij Schiphol Group vervuld, onder andere bij Schiphol Real Estate.

Michiel Boere vervult sinds 2016 diverse functies bij Uber, waar hij momenteel Finance Director is voor Uber Eats. Hiervoor was hij CFO bij Greetz en Associate bij McKinsey.

Voorzitter van de RvC Annemarie van Gaal: “Ik ben blij met de komst van Michiel en Otto om onze RvC aan te vullen. Ik ben onder de indruk van hun specialistische kennis, bijzondere ervaring en authenticiteit en ik weet zeker dat we met hen beiden aan boord, alle talent in huis hebben om de RAI te ondersteunen bij haar ambities.”

Ambities RAI Amsterdam

De RAI heeft een ambitie om meer verbonden te zijn met de stad en haar inwoners. In de ruimtelijke toekomstvisie RAI 2030 zijn initiatieven gebundeld om de uitstraling op en rond het Europaplein te verbeteren, het aantal logistieke bewegingen te verminderen en de verbinding met de stad te vergroten. Dit plan voorziet onder meer in een groene multifunctionele verblijfplaats met ruimte voor business, recreatie, publieke horeca en buurtfuncties.

Voor de realisatie van dit plan is de RAI in gesprek met externe financiers. Van Gaal: “Deze crisis noodzaakt ons om de strategie tegen het licht te houden en meer in te zetten op duurzaamheid, slimmere logistiek en de toekomst van de RAI als multifunctioneel gebied in Amsterdam.”