Pancho Campo eerst aangekondigde keynote speaker voor IBTM World 2020

Pancho Campo, de voormalig tennisprofessional die spraakmakende evenementenproducent is geworden, is de eerste aangekondigde keynote speaker voor IBTM World 2020, die van 1 tot 3 december in Barcelona zal plaatsvinden.

In een lezing getiteld ‘The future of events: Lessons learned from working with Barack Obama’, zal Pancho Campo putten uit zijn meer dan 30 jaar ervaring met het organiseren van grote evenementen om te onderzoeken hoe een evenement met spraakmakende bezoekers kan worden georganiseerd. Hij geeft praktische oplossingen om de uitdagingen die inherent zijn aan dit type evenementen te overwinnen. Hij zal ook bespreken hoe organisatoren van evenementen zich kunnen aanpassen aan een COVID-19-wereld en inzicht geven in hoe evenementen van de toekomst eruit kunnen zien.

Voormalig ATP-tennisprofessional

Oorspronkelijk afkomstig uit Santiago, Chili, is Pancho Campo een voormalig ATP-tennisprofessional en Olympisch team captain, die nam deel aan de Olympische Zomerspelen van 1992 in Barcelona als coach van het Chileense team.

Pancho stopte in 1995 met tennis om zijn evenementenbedrijf Chrand Marketing & Events op te richten. Hij werkte aanvankelijk aan sportevenementen zoals de Davis Cup, de Pro Beach Soccer Tour en sporttoernooien met andere beroemdheden Andre Agassi, Stefan Edberg, Pat Cash en Eric Cantona, maar breidde dat later uit naar muziekevenementen en promootte concerten met legendarische muzikanten als Sting, Enrique Iglesias en Pink Floyd

Virtuele klimaatveranderingsconferentie

Pancho’s interesse in het milieu en klimaatverandering bracht hem ertoe de voormalige vicepresident Al Gore te ontmoeten, met wie hij verschillende internationale conferenties heeft gehouden. Datzelfde deed hij met de Amerikaanse president Barack Obama en de secretaris van de Verenigde Naties -Generaal Kofi Annan.

Tijdens de lockdown produceerde Pancho een virtuele klimaatveranderingsconferentie genaamd Marbella Futuro 2020, een van de eerste online topconferenties onder COVID-19. Het eendaagse non-profit evenement bracht 61 sprekers met verschillende achtergronden samen in 35 panelsessies om ideeën te bespreken en inspiratie te delen.

De toekomst is rooskleurig

Pancho Campo: ‘Hoewel de huidige situatie zorgwekkend is, ziet de toekomst er rooskleurig uit. Ik kijk er erg naar uit om IBTM World bij te wonen en innovatieve ideeën te bespreken en waar al deze veranderingen ons als industrie kunnen brengen’

De sessie van Pancho Campo vindt plaats op donderdag 3 december om 9.00 uur in IBTM World’s Inspire Theatre, dat deel uitmaakt van het kennisprogramma van het evenement. Pancho Campo is lid van het sprekersbureau Thinking Heads.