Plannen voor nieuw congresbureau in Limburg

Een werkgroep gaat de plannen uitwerken voor Parkstad Limburg Congresbureau, een organisatie die de regio Parkstad moet positioneren als meeting bestemming, los van Maastricht en los van Zuid –Limburg.

Twintig toeristisch of cultuur gerelateerde ondernemers of toeristische ambtenaren zijn op 14 april in Amrâth Grand Hotel Heerlen bij elkaar gekomen om te brainstormen over een mogelijke oprichting van een Parkstad Congresbureau.

Zij concludeerden dat Parkstad is klaar om de meeting markt slagvaardiger tegemoet te treden en een toename van het aantal vergaderingen en congressen in de regio te bewerkstelligen. Tijdens een bijeenkomst in december 2009 had de hotelsector al aangegeven dat de regio Parkstad inmiddels ver genoeg ontwikkeld is om zelfstandig een concurrerende positie in te nemen naar bijvoorbeeld buur regio’s.

Met de uitwerking is voortvarend gestart. Deze week ging de website www.parkstadlimburgcongresbureau.nl online. Verder zijn er gesprekken gaande met het Maastrichts Congres Bureau om te komen tot samenwerking. Op 27 mei komt de werkgroep voor het eerst bij elkaar om de plannen voor Parkstad Limburg Congresbureau verder uit te werken.

De bijeenkomst bijneekomst van 14 april was georganiseerd op initiatief van de VVV Zuid-Limburg (Moniek Claessen) en Amrâth Grand Hotel Heerlen (Erik-Jan Ginjaar). Aan tafel zaten vertegenwoordigers van de Gemeente Heerlen en Kerkrade, Regio Parkstad, attracties als Mondo Verde en Gaia Park, hotels als Van der Valk, Terworm, Snowworld, Amrâth Grand Hotel Heerlen, cateraar van Melick, Parkstad Limburg Theater, de VVV Zuid-Limburg en Mise en Place.