Thijs - Postillion Hotel Amsterdam

Postillion Hotel Utrecht Bunnik ontvangt de beste recensie van het jaar!

Door: Thijs Peters, Sales Manager van Postillion Hotels Nederland.

Vandaag heeft Postillion Hotel & Convention Centre Utrecht Bunnik de Nationale Meeting Award gewonnen in de categorie XXL. Een mooie bevestiging van de inspanningen die we op dagelijkse basis leveren op deze vergader- en congreslocatie. De neiging om er een hashtag tegenaan te gooien en er “trots!” aan toe te voegen dient zich aan maar ik ben daar niet zo van (ik dacht lang dat “#nofilter” iets voor rokers was). Vanzelfsprekend zijn we trots. Een prijs als deze winnen betekent dat je ergens het verschil maakt.

Uitleggen hoe je precies het verschil maakt is echter zo gemakkelijk nog niet. Ja natuurlijk: We zetten onze gasten op de eerste plaats, we leven voor goede service en onze zalen zijn pico bello in orde met state-of-the-art faciliteiten. Mooi, maar daar zijn we niet uniek in. Sterker nog, het is in onze industrie de minimale standaard. Waar ligt dat verschil dan? Ik realiseer me volledig dat ik een slager ben die zijn eigen vlees keurt, maar ik wil toch een poging wagen. Een slager die zijn eigen vlees niet keurt kan er immers beter mee ophouden.

Meetings (zeker de grote) kosten geld. Een externe meeting of een congres is een middel dat wordt ingezet om een resultaat te bereiken. Een deelnemer het kantoor uitkrijgen en tijdig in een zaal (intern of extern) laten plaatsnemen kan al een uitdaging zijn. Een deelnemer naar buiten laten lopen verrijkt met kennis of motivatie is simpelweg moeilijk. Daar heeft elke spreker, planner, trainer zijn of haar handen meer dan vol aan. Het beroep eventmanager wordt niet voor niets jaar op jaar aangemerkt als een van de meest stressvolle beroepen die er zijn. Een dag effectief vergaderen of congresseren is topsport, en precies zo willen wij ernaar te kijken.

Een topsporter wil maar één ding: recht op zijn doel af, zonder energieslurpende randzaken en hindernissen. We zijn zeker nog niet waar we willen zijn met Postillion, maar waar we volgens mij steeds beter in worden is het wegnemen van meeting-hindernissen. Elke bijeenkomst is gebaat bij een uitgeruste spreker die niet onder de file-stress arriveert, dus is hij of zij de nacht voor die belangrijke presentatie kosteloos onze gast. Een pauze is bedoeld om te verfrissen en niet om verder in te zakken, dus wij schromen niet om (op verzoek natuurlijk) een brassband de zaal in te sturen of een Haka te organiseren voor 200 personen. Ons concentratieverhogend Brainfood is inmiddels voor veel gasten een begrip.

Ik weet het, ik begin langzaam foldertaal uit te slaan (sales can’t help it), maar ik geloof dat dit soort initiatieven het verschil maakt tussen goede en uitstekende meetings. En bij het winnen van een prijs, of die nou small of XXL is, mogen we daar even (en niet meer dan dat) bij stilstaan. Om ons vervolgens weer te richten op de topsporters die we elke dag ontvangen.

Zonder filter, en met trots.

Kijk hier voor meer informatie over Postillion Hotel Utrecht Bunnik.