World Leisure Organisation Board

Prestigieus World Leisure Congress komt naar Nederland

Breda University of Applied Sciences (BUas) mag het internationale World Leisure Congress (WLC) in 2024 organiseren. Het bestuur van de World Leisure Organization (WLO) heeft dit op 17 oktober in China bekend gemaakt. Het congres duurt vier dagen, wordt door honderden deelnemers van over de hele wereld bezocht en heeft die editie als thema: ‘leisure for a better society’.

BUas (voorheen NHTV) had zich middels een bidbook namens Nederland kandidaat gesteld voor de organisatie van het World Leisure Congress in 2024. Dit is gebeurd in samenwerking met het Centre of Expertise in Leisure, Tourism and Hospitality of The Netherlands (CELTH) en Rotterdam Partners.

Breda en Rotterdam

Het congres zal gehouden worden in Breda en Rotterdam. Breda University of Applied Sciences is samen met partner CELTH verantwoordelijk voor het inhoudelijke programma van het congres . De lezingen, gastcolleges en workshops staan in het teken van ‘leisure for a better society’, waarbij toerisme wordt benaderd vanuit een sociaal, economisch en duurzaam perspectief. Met CELTH en haar partnerinstellingen verspreid over Nederland zal het programma zich ook gedeeltelijk richten op het bezoeken van toeristische projecten, plaatsen en activiteiten in verschillende steden en regio’s in Nederland, waar onder de Nederlandse kust.

Mondiale kennisontwikkeling

Namens BUas zijn Yvonne Klerks en Marcel Bastiaansen van Leisure & Events afgereisd naar de World Leisure Expo in China om aanwezig te zijn bij deze bekendmaking van het WLC 2024. Yvonne Klerks: ”Breda University of Applied Sciences is sinds een aantal jaren erkend door de World Leisure Organization als een World Leisure Center of Excellence. Het Center of Excellence programma draait om de erkenning van internationale wetenschappelijke masterprogramma’s die uitblinken in de kwaliteit van onderwijs en die door middel van onderzoek een onderscheidende bijdrage leveren aan de mondiale kennisontwikkeling op het gebied van vrije tijd. De organisatie van het World Leisure Congress samen met onze partners is dan ook een unieke kans voor Breda University of Applied Sciences om deze kennis te delen met academici van over de hele wereld en met het bedrijfsleven in en om Nederland.”

World Leisure Congress

Het World Leisure Congress is een initiatief van de World Leisure Organization. WLO is een mondiale organisatie op het gebied van vrije tijd en is erkend door de Verenigde Naties. WLO werkt samen met wetenschappers, overheden en ondernemers aan vormen van kennisontwikkeling en onderwijs die bijdragen aan erkenning van het recht op vrije tijd en kwaliteit van leven voor ieder individu op de wereld. Het congres vindt een keer in de twee jaar plaats, telkens in een ander land. In 2020 is dat China en in 2022 Nieuw Zeeland.