Citysense Utrecht : eigenaar Dimitri Chalos en locatiemanager Wesley van Dinteren

Preview Citysense Utrecht smaakt goed

Een multifunctionele 4D locatie. Die typering geeft initiatiefnemer en eigenaar Dimitri Chalos mee aan zijn evenementenlocatie Citysense Utrecht. Alle zintuigen worden geprikkeld bij een meeting in deze locatie. QM bezocht de preview van Citysense.

Citysense is gevestigd in het voormalige Jacobi Theater  in de binnenstad van Utrecht. Chalos kende als eigenaar van partycateringbedrijf Cuisine on Tour de locatie goed en zag zijn kans schoon toen het pand in de verkoop kwam.
De drukte van de straat laten we direct achter ons, want Citysense Utrecht zit in de kelder van het voormalige Jacobi Theater. Bij de garderobe trekken de met mos beklede wand en het grote beeldscherm direct de aandacht.  Daar worden we ontvangen door Dimitri Chalos en locatiemanager Wesley van Dinteren. En direct voorzien van creatief drankje en smakelijk hapje. Met een cateraar als locatie-eigenaar zit je wat het verwennen van de smaakpapillen betreft al gauw goed.

Citysense Utrecht : eigenaar Dimitri Chalos en locatiemanager Wesley van Dinteren

Maar ook aan de andere zintuigen is gedacht, benadrukt Chalos. Zo wordt ook geur ingezet om de beleving te versterken. Voor ieder evenement is een groot palet aan geuren beschikbaar, waaruit een passende gekozen kan worden. Daarnaast is de kleur van de lichtpanelen in het plafond en aan de voorzijde van de open keuken en dito bar in te stellen, zodat ook hiermee de gewenste sfeer is te creëren. Of de locatie te ‘branden’ door als lichtkleur de huisstijlkleur(en) van de organisator of opdrachtgever te nemen.

De uitstraling van de grote zaal is die van een exclusieve club. Prominent is het projectscherm van bijna 20 meter breed, die de gehele lange zijde van de ruimte in beslag neemt. In het midden is een strook op te hijsen, zodat er een ruimte vrijkomt voor bijvoorbeeld een dj-booth of katheder. Op het zaalbrede scherm kunnen allerhande audiovisuele producties geprojecteerd worden. Een animatie of de hele breedte, diverse gescheiden visuals, videos of websites (ook handig als de steunpilaren het zicht op het centrale punt wegnemen) en picture in picture presentaties.
De ruimte biedt plaats aan 350 personen voor een feest,  220 deelnemers in theateropstelling en  160 gasten bij een zittend diner.

Van Dinteren laat ons nog de ‘bonusruimte’ zien. Achteraan de zaal bevindt zich een nog exclusiever clubgedeelte, met lounge meubilair en een glazen wand die de ruimte afscheidt van de grote zaal. De ruimte heeft ook een eigen uitgifteloket vanuit de keuken/bar, zodat hier een besloten side event kan worden gehouden.
Door de glazen wand genieten we nog even het hagelwitte sneeuwlandschap dat op de projectiewand verschijnt en de sfeer in de zaal weer compleet veranderd. En van nog wat hapjes, want we zullen weten dat we bij een cateraar te gast zijn.