PRG Nederland ondersteunt Nederlands Paviljoen in Kazachstan tijdens Wereld Expo 2017

Op 10 juni opende de wereldtentoonstelling in Astana, Kazachstan haar deuren. De expo is nog tot 10 september 2017 te bezoeken.
 PRG Nederland ondersteunt, in opdracht van general contractor Hypsos, het Nederlands paviljoen met audiovisuele technologie. Met de slogan “Low Land, High Energy” laat Nederland haar bezoekers kennismaken met de typische “Dutch Mindset” dat Nederland motiveert om steeds op zoek te gaan naar innovatieve en duurzame oplossingen.
PRG ondersteunt de opstelling met algemene verlichting, show verlichting, audio en video hardware over het gehele paviljoen. Het hoogtepunt is de ‘Main’ show waarin een innovatieve 3D holografische projectie, in combinatie met een licht-, geluid- en videoshow, voor een ultieme belevenis zorgt.
Om zeker te zijn dat de show in Astana vlekkeloos verloopt, hebben Hypsos en PRG de set up eerst getest in Utrecht. Zo kon de opdrachtgever, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, op voorhand ontdekken hoe de show zou gerealiseerd worden en kon de eerste content op groot scherm worden bekeken.

Mark van der Werff, PRG Project Manager, licht toe: “De 3D holografische projectie was een groot succes en we zijn trots op de positieve feedback van de klant. Het was de wens van de klant dat het systeem volledig autonoom kan opereren zonder tussenkomst van een operator of technicus, waarbij gekozen kan worden uit verschillende shows op ieder moment. Het gehele systeem wordt constant gemonitord in Utrecht middels een breedband internetverbinding.”
 
“In PRG hebben wij een zeer professionele partner gevonden die tijdens het hele project met veel kennis en creativiteit altijd flexibel en oplossingsgericht heeft gewerkt.”, vertelt Heide Agne, Director Strategy bij Hypsos.

PRG bedankt Hypsos voor het gestelde vertrouwen en de fijne samenwerking.