Professional Lighting Design Convention naar Ahoy

De Professional Lighting Design Convention, PLDC, zal in 2019 in Rotterdam Ahoy plaatsvinden. De organisatoren breken deze keer met de traditie dat de conferentie in een hoofdstad wordt gehouden en hebben Rotterdam uitgekozen als locatie voor de volgende Europese editie. PLDC begint op 24 oktober en duurt tot en met 26 oktober 2019, en wordt voorafgegaan door een preconferentie op of rond 23 oktober.

Merging masterminds

Het motto van PLDC 2019 in Rotterdam, Merging masterminds, is bewust gekozen om de discussie over nieuwe samenwerkingsvormen bij bouwkundige projecten aan te zwengelen en ervoor te zorgen dat deze samenwerking ook daadwerkelijk tot stand komt. De juiste mensen met de juiste kennis bij elkaar te brengen maakt het mogelijk een perfect team te smeden. Tot nu toe richten architecten, lichtontwerpers, programmeurs, sociologen, mediadeskundigen, onderzoekers, producenten en klanten zich alleen op de uitdagingen waar ze nu tegenaan lopen, maar ze hebben geen goede oplossingen paraat voor de toekomst. Op dat punt wil PLDC 2019 stappen zetten. De deelnemers worden uitgenodigd na te denken en van gedachten te wisselen over een toekomstgerichte aanpak van passende en betekenisvolle samenwerking.

Programmaonderdelen

De driedaagse conferentie is voor mensen uit het vak en er zullen ongeveer 80 professionele papers worden gepresenteerd door sprekers uit de wereld van het lichtontwerp, de architectuur, het onderzoek, de stedenbouw, het daglichtontwerp en andere gerelateerde sectoren. Verdeeld over drie tracks worden er traditionele presentaties van 45 minuten gehouden. De Research-track volgt het nieuwe format van 20 minuten dat gangbaar is voor wetenschappelijke papers. Andere programmaonderdelen zijn keynote speakers, een beurs voor producenten, een preconferentie, excursies naar licht- en bouwkundige projecten, sociale evenementen, discussies onder leiding van moderatoren, de laatste ronde van The Challenge, zelfdraaiende digitale posterpresentaties en een galadiner waar de Professional Lighting Design Recognition Awards worden uitgereikt aan topprojecten op het gebied van bouwkundig lichtontwerp. PLDC biedt ook een educatief programma op het gebied van lichtontwerp en de presentatie van toonaangevende technologieën.