Contract NVvP en MECC Maastricht

Psychiatrie congres komende vijf jaar in MECC Maastricht

Het psychiatrie congres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) vindt de komende vijf jaar in MECC Maastricht plaats. Op 15 april werd het vijfjarig contract tussen de NVvP en het MECC ondertekend in het bijzijn van Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht.

De grootste nationale medische vereniging organiseert jaarlijks haar voorjaarscongres waar ruim 2.700 psychiaters en psychiaters in opleiding drie dagen lang aan deelnemen. Met de ondertekening wordt de huidige samenwerking als vaste congreslocatie verlengd tot en met 2026.

Belangrijke bouwsteen

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht : “De congressen in MECC Maastricht zijn een belangrijke bouwsteen onder de economie van onze stad. Zeker in deze tijd waarin juist de toeristische sector het zo moeilijk heeft, is het fantastisch dat een belangrijke speler als de NVvP zich aan MECC en aan Maastricht wil verbinden. Als stadsbestuur zijn we daarmee ontzettend blij. Ik bedank dan ook MECC Maastricht voor de geleverde inspanningen en de NVvP voor het vertrouwen in MECC Maastricht en onze stad.”

Nieuw congrescentrum

Noortje Sax, Directeur NVvP: “We zijn verheugd om ons congres weer in Maastricht te organiseren. Het nieuwe congrescentrum van MECC Maastricht sluit naadloos aan bij onze ambities om ons congres verder te professionaliseren. We hebben het volste vertrouwen in ons partnership.”

Frank Mimpen, Commercieel Directeur MECC Maastricht: “De upgrade en uitbreiding van MECC Maastricht, welke volgende maand wordt afgerond, heeft als doel meer (inter)nationale congressen en events naar MECC Maastricht én de stad te halen. De voorzetting van de samenwerking tussen de NVvP en MECC Maastricht past dan ook precies in onze strategie. Het jaarcongres genereert een enorme spin-off voor de stad, denk aan het aantal overnachtingen en uitgaven die hiermee gepaard gaan.”