RAI Amsterdam - Hoofdzaal coronaproof evenementenconcept

RAI Amsterdam presenteert coronaverantwoord evenementenconcept

RAI Amsterdam presenteerde op 25 en 28 september haar nieuwe coronaverantwoorde evenementenconcept The Stage is Yours. In het Holland-complex is een zaalinrichting gecreëerd die ruimte biedt aan 800 congresdeelnemers, 1175 bezoekers in (duo)theateropstelling of 300 personen aan ronde dinertafels.

Cateringconcept

Naast de grote evenementenzaal in hal 12, die al is ingericht met alle benodigde voorzieniningen, is er een zeer royale catering- en ontvangstruimte in hal 10 die ervoor zorgt dat alle deelnemers en bezoekers ook voor en na het plenaire programma op anderhalve meter afstand kunnen blijven. Naast een variatie aan zitmogelijkheden wordt hier ook een cateringconcept gehanteerd die een snelle doorloop op gepaste afstand mogelijk maakt. Zo kan er bijvoorbeeld gewerkt worden met (lunch)tassen aan een kapstokwand, waarbij de deelnemers al van grote afstand kunnen zien in welke dieet- of smaakcategorie de producten vallen en dus eenmaal aan de beurt snel de tas naar wens kunnen pakken.

RAI Amsterdam catering corner coronaproof evenementenconcept

Begeleide placering

Het safe meetings concept van de RAI wordt vervolmaakt door de uitgekiende routing, veel aandacht voor begeleide placering en dat alles op basis van letters en nummers om de deelnemers zoveel mogelijk gescheiden van elkaar op hun plaats te krijgen.

Sfeer creëren

In de hoofdzaal staan op de vlakke vloer de overgrote meerderheid aan stoelen elk op minimaal anderhalve meter (schouder-tot-schouder) afstand. Achterin de zaal is er nog een  tribune van drie verdiepingen.

Er is veel aandacht besteedt aan de verlichtingsmogelijkheden in de zaal, om ondanks de ongebruikelijk grote afstanden toch een intieme en/of dynamische sfeer te creëren. Ook de AV-mogelijkheden op het podium zijn in de standaard aanwezige uitrusting royaal te noemen en is geschikt voor zakelijke evenementen, live shows en theatervoorstellingen. Daarbij is het podium vanuit alle hoeken goed te overzien.

RAI Amsterdam zaaluitlichting coronaproof evenementenconcept

Eenvoudig te stylen

Er is gekozen voor een neutrale, enigszins industrieel aandoende styling, voor de set-up die als continu opstelling in het Holland-complex staat en zonder enige op- of afbouw is te gebruiken. Van daaruit is het eenvoudig om de eventueel door een opdrachtgever gewenste styling en aanpassingen door te voeren, vertelt Olivier Monod de Froideville, CCO van Unlimited Productions, tijdens de rondleiding. Het evenementenproductiebedrijf is één van de partners, naast Mansveld Expotech en ACS, waarmee RAI Amsterdam het nieuwe plug & play coronaproof concept heeft ontwikkeld. Ook is de hoofdzaal royaal voorzien van hijsbare trussen zodat er eenvoudig extra voorzieningen, als ook afscheidingsdoeken om de zaal op te delen, opgehangen kunnen worden.

Foto's: Nathan Reinds