Recordpoging Start ”grootste bedrijfsreünie aller tijden”

De Startdag 2012, de reünie voor alle oud-medewerkers van Uitzendbureau Start op 31 maart 2012, zou weleens de grootste bedrijfsreünie aller tijden kunnen worden. De organisatie heeft daarom een verzoek ingediend voor een officiële recordpoging. In 2002 werd de uitzendketen verkocht. Start Foundation organiseert het evenement om te laten zien wat er met de opbrengst van de verkoop is gebeurd."Op dit moment hebben zich ruim 550 oud-medewerkers ingeschreven voor het evenement", vertelt Remko van Riel, communicatieadviseur van Start Foundation. "Het doel is om 1.800 aanmeldingen te halen. Een behoorlijke uitdaging, inderdaad. Vooral omdat er geen oude personeelsbestanden beschikbaar zijn. De werving gaat vooral van mond tot mond en via social media. Daarnaast zijn er twaalf rayonhoofden aangewezen om in hun eigen provincie oud-collega’s op te sporen en uit te nodigen om naar de reünie te komen."

Tussen 1977 en 2002 hebben vele duizenden mensen bij  uitzendbureau Start gewerkt. In de hoogtijdagen was Start in bijna elke Nederlandse gemeente vertegenwoordigd. Eind 1996 waren er bijna vierhonderd vestigingen van waaruit de ruim 2.700 vaste medewerkers aan het werk waren. Samen waren ze goed voor meer dan 210.000 bemiddelingen op jaarbasis. Uitzendbureau Start werd opgezet en bestuurd door werkgevers, werknemers en de overheid samen.

In 2002 werd de uitzendketen verkocht. De opbrengst ging naar Stichting Start Foundation. Dat is een maatschappelijke investeerder die banen creëert, behoudt en toegankelijk maakt voor mensen die niet gemakkelijk aan een baan komen. Van Riel: "Jaarlijks investeert de Foundation circa vier miljoen euro in ondernemingen en organisaties die dat soort banen mogelijk maken. De stichting kende en kent gerenommeerde bestuurders, zoals Johan Stekelenburg (†), Bert de Vries, Wim Kok, Anton Westerlaken en Jetta Klijnsma. Om te laten zien wat er met de opbrengst van de verkoop is gebeurd, organiseert Start Foundation deze grootse reünie: de Startdag2012."

"Wekelijks komen er nieuwe inschrijvingen bij", aldus Van Riel. "En de grootste toestroom verwachten we in de laatste weken van maart. Toch hopen we dat de oud-Starters niet te lang wachten met inschrijven, want voor zo’n grootscheepse reünie moeten er duizend-en-één dingen geregeld worden. Inschrijven kan via www.startdag2012.nl. Genodigd zijn oud-medewerkers die in de periode van 1977 tot en met 2002 werkzaam waren bij Start (Start Holding, Start Uitzendbureau, TopStart, Start Medi Interim, et cetera). De reünie is niet bedoeld voor uitzendkrachten, interimmers of leveranciers."