ReddingsVestifal krijgt vervolg

De organisatie van het ReddingsVestifal heeft besloten om in 2016 een volgende editie te organiseren, wederom voor een goed doel. De eerste editie bracht op 14 oktober zo”n 250 event professionals bij elkaar in Studio”s Aalsmeer en er werd 6.000 euro opgehaald ten behoeve van het Rode Kruis en 1.500 euro ten bate van de vluchtelingen in de Koepel in Haarlem.
Een entreekaartje kostte 29,50 euro, als directe donatie aan het Rode Kruis. Ook een deel van de horeca-opbrengsten van de foodtrucks en de bar ging rechtstreeks naar deze internationale hulporganisatie. Tot voor kort was het tevens mogelijk om voor 10 euro een lot te kopen ten behoeve van de vluchtelingen en met een kans op mooie prijzen die aangeboden werden door partijen uit de evenementenmarkt.
 

Veel media-aandacht

Op de dag van het ReddingsVestifal stonden Arjen Lemstra van EvenementContact en Barbara van Baarsel van High Profile Events en Buro Barcode op het beursplein van de Week van de Ondernemer in Ahoy om daar in een liveshow van BNR Nieuwsradio uitgebreid te vertellen over het ReddingsVestifal. Ook andere media, zoals Sprout, Events.nl en MeetingMagazine pakten zowel voorafgaand als na het evenement dit initiatief op en schreven lovend over het feit dat een een groot deel van de branche en veel van haar verenigingen (zoals IDEA, MPI en CLC Vecta) samen de boer op gingen om het ReddingsVestifal tot een succes te maken.

Met optredens van onder andere Wende, Speelman&Speelman en Gerson Main werd het een muzikaal programma, dat vervolgens werd voortgezet in de Comedy Club waar drie cabaretiers, waaronder Arie Koomen, een lach op het gezicht van alle genodigden toverden. De avond had ook een inhoudelijk tintje met verhalen van een vluchteling en een uiteenzetting van wat het Rode Kruis doet met de donaties die via Giro 6868 binnenkomen.

Iris Deinse, persvoorlichter van het Rode Kruis: “We vinden initiatieven als deze hartverwarmend en ze zijn ook heel hard nodig. Het gaat wereldwijd om miljoenen vluchtelingen, die afhankelijk zijn van onze hulp om te overleven. We kunnen daarom iedere euro goed gebruiken. Onze mensen werken dag en nacht voor vluchtelingen. In feite heeft de organisatie van het ReddingsVestifal dat ook gedaan, naast alle dagelijkse werkzaamheden. Dat geeft een gevoel van bonding: samen opstaan voor het goede doel.”

De hulporganisatie zal het geld gebruiken voor zowel vluchtelingen internationaal als de opvang van vluchtelingen in Nederland. In Nederland wordt dit geld bijvoorbeeld geïnvesteerd in EHBO-spullen, training, opleiding en coördinatie van vrijwilligers, maar tevens voor het aanvullen van voorraden van bijvoorbeeld dekens, bedden en andere primaire behoeften. Internationaal verzorgt het Rode Kruis onder andere medische zorg, deelt zij voedselpakketten en kleding uit en wordt onderdak voor vluchtelingen geregeld. Ook helpt het Rode Kruis bij het terugvinden van familieleden van vluchtelingen na de lange en heftige reis die ze achter de rug hebben.
 

Foto: Barbara van Baarsel en Iris Deinse (fotograaf Sjoerd van Dijk Fotografie)