Respons lanceert online platform Events Insights

Onderzoeksbureau Respons heeft een nieuw online platform gelanceerd met gedetailleerde informatie over de evenementensector. Dit platform, Events Insights genaamd, is gebruiksvriendelijker dan wat Respons voorheen aanbood. Directeur Lex Kruijver: “Tijdens de pandemie is duidelijk geworden dat historische en actuele evenementendata belangrijk zijn voor onze sector.”

Het nieuwe platform is toegankelijker dan het vorige en ook de performance is sterk verbeterd. Het gebruiksgemak is vergroot door het toevoegen van functionaliteiten. Daarbij zijn wensen van bestaande gebruikers zoveel mogelijk vervuld. Zo is het zoeken vereenvoudigd. Ook is er een geografisch dashboard toegevoegd. Verder kunnen resultaten op verschillende manieren worden getoond waaronder in grafiekvorm. Deze grafieken kunnen eenvoudig worden gekopieerd en geëxporteerd.

Festivals en concerten samengevoegd

Ook in de verzamelingen die Respons aanbiedt is het nodige gewijzigd. Zo zijn festivals en concerten samengevoegd. De onderwerpen sport, beurzen en G50-gemeenten zijn gebleven. Abonnees op deze verzamelingen krijgen ook toegang tot de monitor met cijfers en analyses per segment. De Evenementen Top-100 is vanaf nu alleen via Events Insights toegankelijk, maar door de uitgebreidere functionaliteiten wel op meerdere manieren inzichtelijk te maken.

Eerder presenteerde Respons de vernieuwing van de monitoren naar een online platform. De Monitor Beurzen en Festivals & Concerten zijn inmiddels beschikbaar. De Monitor Sportevenementen en G50-gemeenten & Evenementen volgen spoedig. Ze bevatten cijfers, analyses en trends uit de specifieke segmenten die aantrekkelijk worden aangeboden. Zo zijn tabellen en grafieken dynamisch en is er meer beeldmateriaal. Daarnaast kan er meerdere malen per jaar nieuwe data en actuele analyses worden toegevoegd.

Samenwerking met VVEM en CLC-Vecta

Met de vernieuwing sluit Respons aan bij de veranderende wensen en behoeften van de klanten. Ook brancheorganisaties als VVEM en CLC-Vecta zijn betrokken. Daarnaast zijn de producten aantrekkelijker voor nieuwe klanten. Niet alleen binnen Events Insights en de monitoren maar ook in afgeleide producten zoals maatwerk of API-dataleveringen. Kruijver: “Met de vernieuwingsslag willen we onze positie versterken. We willen de gegevens ook blijven delen met de partijen binnen de verschillende sectoren van de evenementenbranche.”