Rob van de Wiel directeur MECC Maastricht

Rob van de Wiel treedt per 1 februari 2013 in dienst als directeur van het Maastrichts Expositie & Congres Centrum. Hij volgt Eric Broekaart op die na zijn interim-opdracht bij het MECC zijn carrière vervolgt als directeur en mede-eigenaar van het IJsseldelta Center in Zwolle.

Rob van de Wiel (39) heeft ruim 12 jaar ervaring in hogere managementfuncties in de evenementenbranche en was betrokken bij grootschalige vakbeurzen, publieksbeurzen en evenementen, niche-produkties, concerten en B2B-producties. Zo was hij directeur van de Brabanthallen en Autotron Rosmalen, maar ook directeur Event Services van Libéma. De laatste jaren was Van de Wiel general manager van verhuurbedrijf Hapéco.

Van de Wiel zal de door Broekaart ingezette koers verder vorm geven. De focus van MECC Maastricht is het binnenhalen van (inter)nationale medische en niet-medische congressen en evenementen. Ook de samenwerking met de stad Maastricht en de Euregio als doelgebied gaat meer verdieping krijgen. Een voorbeeld hiervan is de Maastricht Health Campus die garant staat voor een intensieve samenwerking tussen onder andere Universiteit Maastricht, Maastricht Universitair Medisch Centrum+, Provincie Limburg, Gemeente Maastricht en Industriebank LIOF.