Rotterdam Ahoy bereikt hoogste punt nieuwbouw met RTM Stage

Het hoogste punt van RTM Stage, een muziekzaal en auditorium ineen en onderdeel van de uitbreiding van Rotterdam Ahoy, is bereikt. Met RTM Stage en het Rotterdam Ahoy Convention Centre breidt Ahoy ruim 50 procent uit in aantal vierkante meters. In het vierde kwartaal van 2020 worden het nieuwe congrescentrum en de muziekzaal in gebruik genomen. Het ontwerp is van Kraaijvanger Architects en maakt onderdeel uit van de grootschalige gebiedsontwikkeling Hart van Zuid.

50-jarig jubileum

Jolanda Jansen, Directeur Ahoy: “Ik ben ongelofelijk trots op alle betrokkenen bij dit project. Jarenlang hebben we dit plan op papier gezien en dan weet je dat het groots is. Maar het immense gevoel dat je krijgt als je hier dan ook echt staat, is fantastisch. Eind 2020 vinden hier de eerste evenementen plaats en in januari 2021 zullen we ons 50-jarig jubileum op deze prachtige nieuwe plek vieren; wij kunnen niet wachten!”

35.000 vierkante meter extra vloeroppervlakte

De uitbreiding van Ahoy behelst 35.000 vierkante meter. Dat is meer dan de helft extra ten opzichte van de huidige 60.000 vierkante meter Ahoy Arena, Beurs- & Evenementenhallen en huidig Congres- & Vergadercentum. Het nieuwe RTM Stage is met een capaciteit van 2.750 personen het grootste auditorium en de grootste theaterzaal van Nederland. Wanneer alle stoelen verwijderd zijn verwordt het tot een muziekzaal voor concerten en events tot 7.000 personen.

Rotterdam Ahoy Convention Centre

35 Extra zalen en RTM Stage als auditorium vormen samen het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC). Het congrescentrum telt vier verdiepingen en is rechtstreeks verbonden met Ahoy Plaza en de Beurs- & Evenementenhallen. Gemeente Rotterdam ziet de uitbreiding van Ahoy als een cadeau voor de stad. Projectmanager Hiddo den Hartog: “De populariteit van Rotterdam als (zakelijke) reisbestemming is de afgelopen jaren enorm toegenomen. De komst van het Rotterdam Ahoy Convention Centre helpt de stad om door te groeien als zakelijke hotspot; steeds meer zakelijke gasten zullen naar Rotterdam afreizen. Dit zorgt voor een extra economische spin-off en werkgelegenheid voor de stad.”